Israel stenger grenseovergang til Gaza

Israel stenger den eneste grenseovergangen for transport av drivstoff og andre varer til Gaza, som svar på at palestinere sender brennende drager over grensa.

Kerem Shalom fotografert i januar.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bedt om at grenseovergangen Kerem Shalom stenges umiddelbart.

Transport av humanitær bistand, medisiner og mat vil fortsatt få slippe gjennom, ifølge det israelske militæret.

Netanyahu sa også at flere tiltak mot Hamas skal iverksettes, uten å utdype hva disse vil gå ut på.

Palestinske demonstranter har sendt brennende drager og ballonger mot Israel, noe som forårsaker branner på israelsk side av grensen.

Talsperson for Hamas, Fawzi Barhoum, har kalt stengingen for en «en ny forbrytelse mot menneskeheten» og ber det internasjonale samfunnet gjøre noe.

Minst 137 palestinere er drept siden slutten av mars, da innbyggerne på Gazastripen begynte å holde ukentlige demonstrasjoner nær grensa mot Israel.

Ingen israelere er drept eller såret, men israelske myndigheter forsvarer bruken av skarpe skudd mot ubevæpnede demonstranter med at det er nødvendig for å hindre dem fra å bryte gjennom den strengt bevoktede grensa.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har beordret at grenseovergangen Kerem Shalom skal stenges umiddelbart, etter at palestinske demonstranter har sendt brennende drager og ballonger inn over Israel.