675 døde hentet opp fra forlist flyktningbåt

Italienske myndigheter har avsluttet arbeidet med å hente ut totalt 675 omkomne fra en båt som forliste i Middelhavet i fjor.

Vraket ble hentet opp i begynnelsen av juli. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix

– Totalt er det snakk om 675 likposer, sa sjefen for operasjonen, Nicola De Felice, til journalister på Sicilia torsdag.

Ifølge de åtte overlevende skal det ha vært 800 mennesker om bord da den kantret april i fjor.

Les også

FN: Over 10.000 har druknet i Middelhavet siden 2014

Det var i begynnelsen av juli at italienerne begynte arbeidet med å heve vraket og hente ut omkomne etter at vraket var blitt satt i et nedkjølt telt på Sicilia.

– Så langt har vi undersøkt 297 av ofrene, inkludert kvinner og små barn. Det er mennesker fra Etiopia, Eritrea, Bangladesh, Sudan, Somalia, Mali, Gambia, Senegal, Elfenbenskysten og Guinea, sier patolog Cristina Cattaneo.

Italia har satt av 88 millioner kroner til å heve vraket og identifisere de døde for å kunne informere familiene. Dette skjer sjelden med slike flyktningforlis.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har nærmere 200.000 flyktninger og migranter kommet sjøveien til Europa siden begynnelsen av 2016. Da er ankomster i både Italia, Hellas, Kypros og Spania tatt med.

Siden 2014 har over 10.000 mennesker druknet i forsøket på å ta seg over Middelhavet til Europa, ifølge FN.

Les mer om migrantkrisen: