675 døde hentet opp fra forlist flyktningbåt
Italienske myndigheter har avsluttet arbeidet med å hente ut totalt 675 omkomne fra en båt som forliste i Middelhavet i fjor.
– Totalt er det snakk om 675 likposer, sa sjefen for operasjonen, Nicola De Felice, til journalister på Sicilia torsdag.
Ifølge de åtte overlevende skal det ha vært 800 mennesker om bord da den kantret april i fjor.
FN: Over 10.000 har druknet i Middelhavet siden 2014
Det var i begynnelsen av juli at italienerne begynte arbeidet med å heve vraket og hente ut omkomne etter at vraket var blitt satt i et nedkjølt telt på Sicilia.
– Så langt har vi undersøkt 297 av ofrene, inkludert kvinner og små barn. Det er mennesker fra Etiopia, Eritrea, Bangladesh, Sudan, Somalia, Mali, Gambia, Senegal, Elfenbenskysten og Guinea, sier patolog Cristina Cattaneo.
Italia har satt av 88 millioner kroner til å heve vraket og identifisere de døde for å kunne informere familiene. Dette skjer sjelden med slike flyktningforlis.
Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har nærmere 200.000 flyktninger og migranter kommet sjøveien til Europa siden begynnelsen av 2016. Da er ankomster i både Italia, Hellas, Kypros og Spania tatt med.
Siden 2014 har over 10.000 mennesker druknet i forsøket på å ta seg over Middelhavet til Europa, ifølge FN.
Les mer om migrantkrisen:
- Stadig fler legger på flukt, samtidig blir situasjonen i nærområdene bare verre: Flyktninger som går tom for penger, må reise tilbake til krigen
- Aftenposten dro for å møte flyktninger og migranter i Tyrkia: Før var dette siste stopp før Europa for tusenvis av migranter. Nå er det tomt.
- De som skal sendes tilbake stenges inne i leirene: Strid om lukkede mottak på greske øyer fører til at FN sier stopp.
- Lekket møtereferat avslører Tyrkias metoder: Truet med å oversvømme Europa med flyktninger hvis de ikke fikk mer penger.
- Aftenposten møtte menneskene som blir grovt utnyttet av menneskesmuglerne: Lysene fra Hellas er bare 4 km unna. Men forsøket på å nå dit ender i fiasko etter 20 meter.
- Fotografen ville lage kunst av Europas nedlagte grensestasjoner. Plutselig ble de aktuelle igjen.
- I november i fjor dro Aftenpostens Harald Stanghelle og Stein Bjørge på en lang ekspedisjonstur til europeiske grenser under press.