SOHR: 130 IS-krigere drept i offensiv mot syriske Manbij

Minst 132 IS-krigere er drept i den USA-støttede offensiven mot den IS-kontrollerte byen Manbij nord i Syria, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Kvinner og barn som har flyktet fra Manbij, har ankommet områder som opprørsalliansen har tatt kontroll over de siste dagene ved hjelp av støtte fra USA.

Ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman er de fleste drept i luftangrep gjennomført av den USA-ledede koalisjonen. Han sier at flere titall IS-krigere ble funnet drept i små landsbyer øst for Manbij torsdag morgen.

Les også

SOHR: – Minst 40 drept i regimeraid mot Aleppo

Minst 30 sivile har også blitt drept i flyangrepene, blant dem elleve barn, ifølge SOHR. De er blant 447 sivile som er drept i luftangrep i regi av den USA-ledede koalisjonen siden september 2014, i henhold til eksil-gruppens oversikt.

Offensiven blir gjennomført av opprørsalliansen Syriske demokratiske styrker (SDF), som består både av kurdiske og arabiske opprørere, og som også får hjelp av amerikanske spesialstyrker. 21 SDF-krigere er drept i løpet av den nå ti dager lange offensiven, ifølge SOHR

Les også

Storoffensiv mot IS på tre fronter

SDF var torsdag nær ved å beleire byen, som ligger i et område som IS har brukt til å frakte forsyninger mellom Tyrkia og IS' selverklærte hovedstad Raqqa. Alle de tre veiene inn mot byen er nå sperret, men opprørerne vil vente med å storme byen for å unngå sivile tap, ifølge SDF.

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet uttalte onsdag at kampene om selve Manbij vil kunne skje om få dager.