Ny meieriskandale i Kina

Tre toppsjefer er arrestert etter at det igjen er funnet spor av giftstoffer i kinesiske meieriprodukter.

Zheng Shuzhen mistet barnebarnet sitt i melkeskandalen i Kina i 2008. Nå er giftstoffet igjen oppdaget i melkeprodukter.
  • Espen Eik

Myndighetene har stengt Shanghai Panda Dairy etter å ha funnet spor av giftstoffer i produktene deres, skriver New York Times.

Stoffet melamin er det samme som ble funnet i meieriprodukter i Kina i 2008. Den gang døde seks barn og 300 000 ble syke. Giftstoffet var da funnet i morsmelkserstatning.

Denne gangen er giften funnet i en spesielt kalsiumrik tørrmelksblanding rettet mot middelaldrende og eldre.

Tre av Shanghai Panda Dairys øverste sjefer er arrestert. Meieriet var også involvert etter skandalen i 2008. Den endte med at

Les også

To henrettet i Kina etter melkeskandale

.

Se video:

Forårsaker nyreskader

I følge Shanghai Daily har kontroller avslørt høye nivåer av melamin i flere av produktene fra meieriet. Melamin brukes i plastprodukter, men kan tilsettes mat for å etterligne høye proteinnivåer i tester. Stoffet vil da kunne forårsake alvorlige nyreskader hos barn.

Det er bare tre uker siden tre ledere av et meieri i nord-Kina ble arrestert for å ha solgt melkepulver med melamin. Ifølge kinesiske myndigheter ble melkepulveret derfra konfiskert før det nådde markedet.