Minst 48 fryktes døde i togulykke på Taiwan

Minst 48 personer fryktes døde i en togavsporing på Taiwan langfredag, opplyser lokale myndigheter. 61 er sendt til sykehus og 72 er innesperret.

Togulykken i Taiwan var forårsaket av lastebil som falt ned fra en klippe over jernbanen og landet på jernbanesporet.

Det var rundt 350 passasjerer om bord på det åtte vogner lange toget. Minst 40 personer ble skadd i ulykken, mens 70 personer fortsatt er innesperret i vraket, ifølge Reuters.

Redningsmannskap på stedet forsøker å ta seg inn i fire vogner som er påført store materielle skader og som er vanskelig tilgjengelig inne i tunnelen, der det sitter innesperrede mennesker. Togets øvrige fire vogner var ute av tunnelen.

Noen av togets vogner hadde truffet veggen i tunnelen, melder Reuters.

Antas å ha sklidd

Ulykken ble utløst av en lastebil som falt ned fra en klippe over jernbanen og landet på jernbanesporet. Toget var akkurat på vei ut av en tunnel og traff kjøretøyet.

Lastebilen var ikke parkert ordentlig og antas å ha sklidd ned og havnet på jernbaneskinnene, melder det lokale nyhetsbyrået Central News Agency.

– Toget vårt krasjet i en lastebil, sier en mann på et videoopptak på taiwansk fjernsyn, der det ble vist bilder fra ulykkesstedet.

– Lastebilen falt ned, sier mannen.

Ulykken skjedde på vei fra Taipei til Taitung, nær kystbyen Hualien, klokken 9.30 lokal tid.

– Det føltes som om det plutselig kom et voldsomt støt, og jeg var på gulvet, sier en kvinnelig overlevende til UDN, ifølge BBC.

Vil ha etterforskning

Taiwans president Tsai Ing-wen har bedt myndighetene om å fortsette redningsarbeidet og etterforske årsaken til ulykken.

Den siste store toglykken på Taiwan skjedde i oktober i 2018. 18 personer mistet livet i den ulykken.

Den alvorligste togulykken på Taiwan skjedde i 1991, i en ulykke der 30 personer mistet livet og 112 ble skadd da to tog kolliderte.