Beskylder Paven for å forvrenge fakta

Pave Benedikt XVIs uttalelser om kondomer og aids vekker harme hos mange. Et av verdens mest anerkjente medisinske tidsskrifter, The Lancet, beskylder Paven for å forvrenge vitenskapelige fakta.

Paven får mye kritikk for sine uttalelser om kondomer og aids.

Tidsskriftet krever nå at paven trekker tilbake sine uttalelser om at kondomer kan føre til økning av hivsmitte.

– Ved å si at kondomer forverrer hiv— og aidsproblematikken, har paven offentlig forvrengt vitenskapelige fakta for å begunstige katolske dogmer, skriver The Lancet i lederen i fredagens utgave.

– Det er uklart om overtrampet skyldes uvitenhet, eller om det er et bevisst forsøk på å manipulere vitenskapelige resultater for å støtte katolsk ideologi, heter det videre i artikkelen.

– Når en så framstående person, uansett om det er en kirkelig leder eller en politiker, kommer med falske påstander som kan ha en ødeleggende effekt på helsen til millioner av mennesker, bør de trekke tilbake eller rette uttalelsen, skriver tidsskriftet.

Pave Benedikt XVI kom med den kontroversielle uttalelsen da han besøkte Afrika i forrige uke. Aids er en tragedie som ikke kan bekjempes gjennom distribusjon av kondomer, som til og med kan forverre problemet, sa paven da.