Verden

Kongressbygningen gjenåpnet etter evakuering

Kongressbygningen i Washington D.C ble evakuert mandag på grunn av en brann i et nærliggende kvartal. I 17.30-tiden norsk tid ble evakueringen opphevet.

  • NTB
  • Marianne Stensland
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

NBC-produsenten Frank Thorp bekrefter på Twitter at nedstengingen er opphevet av Capitol-politiet. Tidligere hadde Secret Service, som blant annet står for livvakttjenester til presidenten og andre framtredende politikere, uttalt at det ikke var fare for allmennheten.

Evakueringen fant sted i 16.30-tiden norsk tid mandag. Allerede kort tid etter evakueringen ble det bekreftet at den ikke skyldtes en direkte trussel mot kongressbygningen. Folk ble likevel bedt om å bli innendørs og å fjerne seg fra vinduer.

En rekke deltakere i en generalprøve på presidentinnsettelsen onsdag, deriblant et militært korps, ble sendt innendørs, til et trygt sted i kongressbygningen.

Brannvesenet i Washington D.C. skriver på Twitter at det brant under motorveien I-695, som ligger drøyt 900 meter sør for kongressbygningen.

Ifølge AP oppstod det brann i en leir for hjemløse. Politiet sier til nyhetsbyrået at deltagerne i øvelsen ble evakuert for å være på den sikre siden.

Det er for tiden et meget høyt sikkerhetsnivå i den amerikanske hovedstaden. Etter planen skal påtroppende president Joe Biden tas i ed førstkommende onsdag.

6. januar ble kongressbygningen stormet av ekstremister og Trump-tilhengere som mener valget i november ble stjålet fra den sittende presidenten. Fem mennesker døde.

Les mer om

  1. Opptøyene i Washington
  2. USA