USA: Mengder av våpen fraktet til Russlands baser i Syria

Russland har fraktet store mengder våpen og annet militært materiell og flere hundre soldater til Syria den siste uken, ifølge USA.

Et russisk Hind-kamphelikopter fotografert i nærheten av havnebyen Latakia i Syria tidligere denne uken

Den amerikanske NATO-ambassadøren Douglas Lute sier utstyret er blitt fraktet til Russlands to militærbaser i Syria.

— Det er faktisk ganske imponerende hva de har klart å få ned dit i løpet av en ukes tid, sa Lute til pressefolk i Brussel onsdag.

Ifølge ambassadøren er artilleri, langdistanseraketter, luftvern og en bataljon russiske soldater blitt fraktet til basene i Tartus og Latakia.

Her skal det nå befinne seg kampfly, kamphelikoptre, krigsskip, artilleri og noen av Russlands mest avanserte stridsvogner. Soldatene omtales av Lute som bakkestyrker.

Syriske og russiske styrker iverksatte onsdag det som så ut til å være deres første omfattende koordinerte angrepet på opprørsgrupper i landet. Regjeringsstyrkene til Syrias president Bashar al-Assad og deres allierte militsgrupper fikk støtte fra russiske kampfly og marinefartøyer.

**_Russland og NATO er svært uenige om hva de russiske soladetene egentlig forsøker å oppnå i Syria. Her kan du lese hvordan de kjemper om sannheten:

Les også

Russland satser stort for å slå NATO i PR-krigen

_**

Synes du konflikten i Syria er forvirrende? Denne saken forteller deg hvem som er de sentrale aktørene i borgerkrigen: