Verden

Berg-og-dalbane sporet av i Skottland - 10 skadet

Åtte barn og to voksne er skadet i en ulykke på en berg-og-dalbane i Motherwell i Skottland. – Som på skrekkfilm, sier øyenvitner.

Bilder fra ulykkesstedet viser ødeleggelsene.
  • NTB
  • Kristine Hellem Aanstad

Ifølge politiet er totalt 10 personer skadet, alle er nå fraktet til sykehus, melder BBC. Tilstanden deres er ikke kjent.

Ulykken fant sted rundt klokken 17, norsk tid.

Flere ble sittende fast

Det var en vogn med rundt ti personer som skal ha sporet av og falt ti meter ned – rett ved siden av en karusell beregnet på små barn.

  • Berg-og-dalbane-ulykke i London 2015: Vogn med 16 passasjerer kolliderte inn i tom vogn.

Ifølge øyenvitner ble flere sittende fast i vognen som lå opp ned på bakken.

– Barn og voksne sitter fortsatt fast i vognen som ligger på bakken. Det ser ut som noe fra en skrekkfilm hvor barn gråter og slik, skriver en gjest som var i parken da ulykken skjedde på Facebook, ifølge SkyNews.

Foreldre løp desperat rund

Et øyenvitne som Daily Record har snakket med beskriver hvordan en gruppe fedre forsøkte å snu berg- og dalbanevognen for å nå fram til barna som var fanget inne i den, men at den var svært tung.

– Da det gikk opp for folk hva som hadde skjedd, var det unger som gråt og voksne på desperat leting etter sine kjære midt i kaoset, med hundrevis av mennesker som enten forsøkte å finne utgangen, eller som forsøkte å hjelpe til på stedet, sier en mann.

Seks ambulanser og seks brannbiler rykket ut til stedet. På bilder fra fornøyelsesparken kan man se frivillige forsøke å hjelpe de skadede ut av berg-og-dalbanen.

Ifølge opplysninger på fornøyelsesparkens hjemmeside kan The Tsunami, som berg-og-dalbanen heter, komme opp i en fart på over 100 kilometer i timen. Den har både looper og korketrekkere.

Parken stenges for publikum etter ulykken.

– Vi kan bekrefte at vi i øyeblikket arbeider med de andre nødetatene for å få full oversikt over situasjonen, sier det skotske politiet i en kommentar like etter ulykken.

Flere ulykker tidligere i fornøyelsesparken

Dette er ikke første gang fornøyelsesparken opplever en ulykke:

SkyNews melder at i juli 2011 måtte ni personer bli reddet fra The Tsunami, som berg-og-dalbanen heter, etter at den fikk problemer med motoren.

I mars måtte åtte personer bli reddet fra en annen berg-og-dalbane da vognene ble sittende fast over seks meter over bakken.