Verden

Dette kritiseres Jeremy Corbyn for

Han nektet å delta på tverrpolitiske arrangement sammen med statsminister Cameron og han dro på ferie midt i valgkampen.

Han beskyldes for å ha vært alt for passiv i kampen for å beholde Storbritannia i EU. Derfor stemmes det over mistillit mot ham i Labours parlamentsgruppe.
 • Solveig Ruud
  Solveig Ruud
  Journalist

Tirsdag skal det stemmes over et mistillitsforslag mot Jeremy Corbyn i Labours parlamentsgruppe. Mistillitsforslaget kommer etter at 20 fremtredende partifeller har forlatt skyggeregjeringen hans.

Dro på ferie midt i valgkampen

Det settes fram en rekke beskyldninger mot Corbyn etter britenes overraskende nei til å bli i EU. Han beskyldes av sine egne partifeller for å bare sporadisk ha deltatt i kampen for å beholde Storbritannia i EU og for å ha for smalt fokus.

Ifølge et parlamentsmedlem i eget parti sendte sendte ut et notat til alle parlamentsmedlemmene 17. september 2015 der han opplyser at Labour skal delta i valgkampen for å bli i unionen.

– Og likevel bestemte han seg for å dra på ferie midt i valgkampen, skriver hans egen partifelle og parlamentsmedlem Phil Wilson i et innlegg i The Guardian.

Les også

Syv spørsmål og svar om borgerkrigen i Labour

Lot være å besøke partiets kjerneområder

– Han besøkte ikke Labours kjerneområder i nordøst, poengterer Phil Wilson, en av flere parlamentsmedlemmer fra Labour som nå kritiserer lederen. I avisen The Guardian påpeker han at partilederen i stedet var opptatt av «sære saker» som handelsavtalen mellom EU og USA: TTIP.

Les også

NUPI skal utrede hva en TTIP-avtale betyr for Norge

Mandag kveld var det støttedemonstrasjon for Jeremy Corbyn utenfor parlamentet i Westminster. Men på innsiden er det opprør i Labours rekker.

Wilson mener folk rundt partilederen også skal ha svekket og sabotert Labours «ja-til-EU-kampanje» i kontrast til partiets offisielle posisjon.

Nektet å stille opp sammen med statsministeren

Flere kritiserer Corbyn for å ha nektet å stille opp på «ja til EU-arrangement» sammen med statsminister David Cameron. Den forholdsvis radikale Labour-lederen er til vanlig en skarp kritiker av statsministeren, som leder det konservative partiet – og skal ikke ha vært villig til å legge stridsøksen til side for det mange i Labour så på som en felles kamp for nasjonens interesser.

Nettstedet Politico gjør et poeng av at ikke engang Barack Obama kunne ha overbevist Labour-lederen til å stille opp sammen med Cameron for å argumentere mot Brexit.

Jeremy Corbyn, lederen i Labour, ville ikke stille opp sammen med hovedmotstander og statsminister David Cameron (bildet) for å kjempe på samme siden for å beholde Storbritannia i EU.

Vurderte å be Obama om overtalelseshjelp

Nettstedet skriver at Camerons team som jobbet for å beholde Storbritannia i EU, skal ha vært bekymret over vaklende Labour-velgere og opposisjonsleder Corbyns lunkne støtte til the «Remain campaign».

Noen strateger skal til og med ha tenkt tanken om at Barack Obama, som i april møtte Jeremy Corbyn i London i april og argumenterte kraftfullt for at britene burde bli i EU, burde ringe Corbyn og overtale ham til å stille opp på «ja-til -EU-arrangement» sammen med Cameron.

Men signaler fra Labour gikk ut på at det ikke ville nytte. Corbyn var ikke til å rikke. Ideen ble droppen før den nådde Det hvite hus.

Les også

 1. 20 medlemmer har trukket seg fra Corbyns skyggeregjering

 2. Jeremy Corbyn i viktig TV-debatt: -Overbeviste ikke, mener norsk ekspert

Les mer om

 1. Jeremy Corbyn
 2. EU
 3. Labour
 4. Storbritannia
 5. The Guardian
 6. David Cameron
 7. Barack Obama