Verden

Bill Gates gir nær en halv milliard kroner til alzheimer-forskning

Microsoft-gründer Bill Gates donerer over 400 millioner kroner til forskning på alzheimer.

Microsoft-gründer Bill Gates donerer om lag 419 millioner kroner til forskning rundt sykdommen Alzheimer. Foto: AP / NTB scanpix

  • og NTB

– Av alle sykdommer som plager oss sent i livet er det én som skiller seg ut som et særlig samfunnsproblem, skriver Gates på sin egen blogg.

Ifølge mangemilliardæren er alzheimer den eneste av de ti vanligste dødsårsakene i USA som det ennå ikke finnes behandling for. Gates gir derfor 50 millioner dollar, om lag 409 millioner kroner, til forskning som kan bidra til å finne en behandling for hjernesykdommen.

Gates finansierer donasjonen på egen hånd og ikke gjennom stiftelsen Bill and Melinda Gates Foundation. Han understreker at kampen mot alzheimers er langsiktig:

– De første behandlingene blir kanskje ikke virkelighet før om et tiår, eller enda lengre, og de kommer til å være veldig dyre i begynnelsen.

Med en formue på over 89 milliarder dollar regnes Gates som verdens rikeste person. Stiftelsen han opprettet i år 2000 med sin kone Melinda Gates, er en viktig bistandsaktør som har gitt store pengesummer til bekjempelse av sykdom og fattigdom i utviklingsland.

  1. Les også

    Forskere og firmaer vil forlenge livet vårt radikalt. Det er på tide å snakke om hva det kan bety | Halvorsen og Borge

  2. Les også

    Nesten halvparten av oss vil få kreft før eller siden. Teknologien kan redde oss.

Les mer om

  1. Teknologi