Verden

Juryen betenkt, broren sint

Jurymedlemmene i saken mot Michael Jackson nølte ikke med å frifinne popstjernen selv om de uttrykte betenkeligheter ved oppførselen hans.

Det var dørgende stille i rettssalen da juryen på tolv personer mandag konkluderte med at 46 år gamle Jackson ikke kunne kjennes skyldig i noen av tiltalepunktene mot ham.

Til tross for at noen av jurymedlemmene innrømmet at de var betenkt over Jacksons atferd, frikjente de ham på alle punkter. Man kan ikke legge til grunn personlige oppfatninger i en slik sak, sa jurymedlemmene på en pressekonferanse etter at kjennelsen var lest opp.

— Fantes ikke

— Vi forventet klarere beviser. De fantes bare ikke, sa ett av jurymedlemmene om hvorfor Jackson ble frifunnet. Fansen brøt ut i unison jubel utenfor rettslokalet da frifinnelsen var et faktum. De gråt, feiret med champagne, klemte hverandre og takket juryen. Noen hadde til og med tatt med hvite duer, som ble sluppet fri etter kjennelsen.

Ett av aktoratets hovedvitner i saken, Jacksons ekskone Debbie Rowe, uttalte på sin side at hun er overlykkelig for frifinnelsen av Jackson.

- Basert på løgner

Michael Jacksons bror Jermaine sa senere på kvelden at han ikke var overrasket over den totale frifinnelsen, og beskyldte påtalemakten for å ha drevet en grunnløs kampanje mot broren. - Det de har gjort mot Michael og familien, er latterlig og basert på løgner, sa Jermaine Jackson til CNN.

Om frifinnelsen mandag var en full seier for Jackson, var den et knusende nederlag for aktor Tom Sneddon, som har drevet etterforskning av Jackson i om lag ti år og lagt ned mye ære i rettssaken mot popartisten.

— Jeg benekter kategorisk at denne saken har vært et forsøk på å sverte Michael Jackson. Vi har gjort jobben vår så godt vi kunne, sa Sneddon og ville ikke kommentere om det er siste gang han reiser tiltale mot Jackson.

 1. Les også

  Popkongens nye sjanse

 2. Les også

  Ryktet er svertet

 3. Les også

  Juryen: - Ikke skyldig

 4. Les også

  Forlot lettet uten et smil

Jermaine Jackson er sint etter rettssaken mot broren. AP

Fansen jublet etter frifinnelsen av Michael Jackson. AP

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Anmeldelse av «Leaving Neverland»: Skremmende, men problematisk

 2. KULTUR

  Dette er anklagene mot Michael Jackson

 3. KULTUR

  Omstridt Michael Jackson-dokumentar tilfredsstiller ikke NRKs krav, vises likevel

 4. NORGE

  Direkteblogg: Jensen må belage seg på en ny runde. Juryens kjennelse satt til side av fagdommerne.

 5. NORGE

  Advokat advarer NRK om sending av Jackson-dokumentar

 6. KOMMENTAR

  «I sitt forsøk på å unngå umusikalske øyeblikk tramper NRK selv i klaveret»