Verden

Syv amerikanere savnet etter kollisjon mellom marineskip og sivilt fartøy

Syv amerikanere er savnet og tre er skadd etter at et amerikansk marineskip kolliderte med et containerskip sørvest for Yokosuka i Japan natt til lørdag.

USS Fitzgerald har fått markante skader etter en kollisjon med et containerskip. Iori Sagisawa / Kyodo News via AP / NTB scanpix

 • NTB

En leteaksjon etter de syv savnede pågår i regi av japansk kystvakt i samarbeid med USA.

– Etter hvert som mer informasjon blir kjent, skal vi dele det med familiene og deretter når det er passende for offentligheten, sa USAs marinesjef John Richardson lørdag morgen norsk tid.

– Alle våre tanker og bønner går til mannskapet på Fitzgerald og deres familier, la han til.

Marinefartøyet USS Fitzgerald tok inn vann etter kollisjonen 56 nautiske mil utenfor kysten av halvøya Izu ved 2.30-tiden natt til lørdag, men mannskapet fikk stabilisert situasjonen. Et annet amerikansk marinefartøy i området, USS Dewey, ble sendt for å bistå og hente med seg mannskapet fra det ødelagte fartøyet. Japanske marine- og kystvaktfartøy ble også sendt til stedet for å bistå.

Iori Sagisawa / Kyodo News via AP / NTB scanpix

De tre som ble skadet, ble hentet med helikopter og satt i land. Kaptein Bryce Benson var blant de tre.

Ved solnedgang lørdag kveld var USS Fitzgerald tilbake i havnebyen Yokosuka sør for Tokyo, der USA har en marinebase. Skipet gikk for egen maskin, men med redusert fremdrift som følge av store skader på fartøyets styrbord side under vannoverflaten.

Handelsskipet som var involvert i kollisjonen, er et filippinsk containerskip som seiler under navnet ACX Crystal. Skipet, som er langt større enn USS Fitzgerald, ble påført noen bulker og skraper. Mannskapet på 20 var uskadet, ifølge det japanske shippingselskapet Nippon Yusen KK. Containerskipet satte kursen for Tokyo etter hendelsen.

USS Fitzgerald er en såkalt jager, et hurtiggående krigsskip som er spesielt egnet til eskorteoppdrag. Skipet er normalt stasjonert i Yokosuka, 56 nautiske mil fra der ulykken fant sted.

Årsaken til kollisjonen er uklar.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Savnede sjøfolk etter marinefartøy-kollisjon er funnet døde

 2. VERDEN

  Flere savnet etter sammenstøt mellom amerikansk krigsskip og tankskip

 3. VERDEN

  Gjorde Iran en kjempebrøler under angrepet på to oljetankere? Dette hevder USA var det som skjedde.

 4. NORGE

  Dette er baugpartiet som knuste skipssiden på milliardfregatten

 5. NORGE

  To menn døde i skipsulykken ved Stadlandet

 6. ØKONOMI

  Brennende supertanker lekker olje i Indiahavet