Verden

Scalise operert for tredje gang etter skyteepisoden på baseballbanen

Kongressrepresentant Steve Scalise er blitt operert for tredje gang etter at han onsdag ble skutt og påført livstruende skader.

Den republikanske kongressrepresentanten Steve Scalise er blitt operert for tredje gang etter at han ble skutt og livstruende såret onsdag.

Tilstanden er fortsatt kritisk, opplyser sykehuset MedStar Washington Hospital Center.

– Scalise sliter, men vi håper han blir bra igjen. Det har vært langt vanskeligere enn vi først antok, sa president Donald Trump torsdag.

Trump besøkte Scalise på sykehus onsdag kveld. Torsdag morgen dro visepresident Mike Pence på sykebesøk.

Baseballkamp

Scalise, som er såkalt innpisker for republikanerne i Representantenes hus, spilte baseball i en park i Alexandria i Virginia sammen med nærmere 30 andre kongressmenn og medarbeidere da de ble beskutt. Scalise og tre andre ble truffet.

Også lobbyist Matt Mika behandles for livstruende skader etter angrepet. Han skal ha blitt truffet av flere skudd.

Just left hospital. Rep. Steve Scalise, one of the truly great people, is in very tough shape - but he is a real fighter. Pray for Steve!

De to andre ofrenes tilstand er ikke alvorlig.

Gjerningsmannen, 66 år gamle James T. Hodgkinson, ble skutt og drept av politiet. Han jobbet som frivillig for valgkampen til Bernie Sanders i fjor.

– La meg være så tydelig som mulig. Alle former for vold er uakseptable i vårt samfunn, og jeg fordømmer denne handlingen på det sterkeste, sa Sanders.

50–100 skudd

Kongressrepresentanten Mo Brooks, som var til stede på baseballbanen, forteller til CNN at gjerningsmannen var taus da han åpnet ild mot kongressmedlemmene.

– Våpenet var halvautomatisk. Han fortsatte å skyte på folk. Du kan bare tenke deg hvordan folk på banen løp til alle kanter, sier han.

Ifølge enkelte øyenvitner ble det trolig avfyrt mellom 50 og 100 skudd.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Sykehus
  3. Republikanerne, USA