Verden

Israelsk korrupsjonsdømt eksstatsminister løslatt før tiden

Israels tidligere statsminister Ehud Olmert, som i 2014 ble dømt til fengsel for korrupsjon, er løslatt på prøve.

Tidligere statsminister i Israel Ehud Olmert forlater fengselet i Ramle i Israel. Foto: Foto: Ariel Schalit / AP / NTB scanpix

 • NTB

Torsdag ble 71 år gamle Olmerts søknad om å redusere soningstiden på 27 måneder med en tredel innvilget, og søndag morgen var han ute. Han ble ført vekk av sikkerhetstjenesten i landet og kjørt rett hjem. Olmert ville ikke snakke til pressen da han dro fra fengselet, og det har han heller ikke i lov til i henhold til betingelsene for den tidlige løslatelsen. Han må bidra i frivillig arbeid, melde seg for politiet to ganger i måneden og får ikke snakke med mediene eller forlate landet i prøvetiden sin.

– Benådningskommisjonen aksepterte alle våre argumenter, sa Olmerts advokat Shani Illuuz torsdag.

Olmert er funnet skyldig i å ha tatt imot bestikkelser da han var ordfører i Jerusalem i årene 1993 til 2003, samt da han var handels- og industriminister i årene etter. Dommen lød først på seks års fengsel, men ble anket og senere redusert. Olmert begynte soningen i februar 2016.

Ifølge israelske medier har Olmert sonet i en spesialavdeling som er kjent som «VIP-avdelingen» i fengselet Maasiyahu sørøst i Tel Aviv. Dette angivelig fordi han har kjennskap til statshemmeligheter.

Les mer om

 1. Israel

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Israel angripes med kondomer. – De er rådville.

 2. KOMMENTAR

  Netanyahu og Trump er i ferd med å skape en palestinsk tragedie

 3. VERDEN

  Palestinernes helt leder en sultestreik. Israel sier han her spiser på cellen, men får kritikk for å ha lagt ut lokkemat.

 4. VERDEN

  Hun er den nye stjernen for mange palestinere. Men hun utfordrer de mest religiøse, mener forsker.

 5. VERDEN

  Israelske piloter nekter å fly deporterte asylsøkere

 6. VERDEN

  Tebboune valgt til president i Algerie