Verden

Senatet krever svar fra 20 personer om mulig Russland-påvirkning i presidentvalget

20 personer, deriblant Trumps svigersønn, må møte til høring i Senatets etterretningskomité om sine forbindelser til Russland.

USAs president Donald Trump
  • Per Kristian Aale
    Per Kristian Aale
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Komiteen er i gang med en gransking av kontakten mellom Trumps medarbeidere og Kreml-tilknyttede russere i valgkampen. Spørsmålet er om Trumps folk og Russland samarbeidet om å sverte Hillary Clinton for å få Trump valgt.

Torsdag starter høringen med de første fem personene. Totalt skal 20 personer vitne, deriblant Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner.

– Det er én av de største høringene vi har hatt så lenge jeg har vært her, sier komitéleder og republikaner Richard Burr ifølge CNN.

Svigersønnen skal svare

Det hvite hus ble tidligere denne måneden informert om at Senatet ønsket å stille Kushner spørsmål om møter han arrangerte med Russlands ambassadør Sergej I. Kisljak.

Også Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort har gått med på å svare på spørsmål fra komiteen.

Nye avsløringer

For noen dager siden kom det nok en avsløring i den såkalte Russland-saken: FBI har indikasjoner på at medarbeidere i Trumps valgkampapparat samarbeidet med Russland om tidspunktet for når de skulle lekke skadelig informasjon om Hillary Clinton. Dette er nå en stor del av etterforskningen, meldte CNN i en rapport som var basert på anonyme kilder.

Trumps medarbeidere har forsøkt å distansere seg fra en av de mistenkte, den tidligere valgkamplederen Manafort.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Russland
  3. Jared Kushner