Verden

Fem personer skutt og drept i forretningsbygg i Florida

En mann skjøt og drepte fem tidligere kolleger i et forretningsbygg i Orlando i Florida. Deretter skjøt han seg selv.

Sheriff Jerry Demings i Orange County svarer på spørsmål under en pressekonferanse etter at fem mennesker ble drept på et næringsområde nær Orlando.
 • Alf Ole Ask
  Journalist
 • Lene Skogstrøm
  Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Klokken 08.03 lokal tid fikk politiet melding om skyting på en arbeidsplass, som ligger i et industriområde i utkanten av Orlando i Florida.

Den antatte gjerningsmannen hadde tidligere jobbet i bedriften. Han skjøt og drepte fem tidligere kolleger før han skjøt seg selv, opplyste politiet på en pressekonferanse.

Fire av ofrene ble funnet død på stedet. En døde senere på sykehus. Åtte andre skal også ha vært på jobb, men ble ikke skadet.

Den mistenkte har ingen koblinger til terrorgrupperinger, ifølge sheriff Jerry Demings. Han skal ha blitt sparket fra bedriften i april, og politiet mistenker at dette var motivet for drapene.

Flere personer skutt og drept i Orlando i Florida.

Bevæpnet med håndvåpen og kniver

Ifølge sheriffen var det åtte vitner som overlevde angrepet. En av de overlevende, en midlertidig ansatt, har fortalt at mannen ba henne om å fjerne seg. Mistenkte hadde et håndvåpen og en veldig stor jaktkniv på seg, i tillegg til en mindre kniv.

Han er en 45 år gammel, hvit mann som bodde alene uten familie i nærheten. Den antatte gjerningsmannen er veteran fra militæret og dimmiterte i1999.

Ifølge sheriff Jerrry Deming skal han ha hatt et «negativt forhold» til minst en av dem han drepte, rapporterer CNN, som også siterer sheriffen på at han skal ha valgt ut de personene han skjøt.

Politiet har identifisert ofrene, en kvinne på 44, og fire menn i alderen 46 til 69 år.

Mandagens skyting skjer bare en uke før ett årsmarkeringen av massakren på Pulse nattklubb i Orlando. Dette var den dødeligste masseskytingen i USAs historie med 49 personer drept natt til 12. juni i fjor.

Les også

 1. Hvorfor tok Orlando-angriperen 49 uskyldige liv? Her er fire mulige motiver

 2. Myter, løgn og sannhet om våpen i USA

Les mer om

 1. USA
 2. Krim
 3. Skyting