Verden

46 såret under kraftige demonstrasjoner i Beirut

Sikkerhetsstyrker avfyrte gummikuler og tåregass mot demonstranter i Beirut lørdag kveld. Demonstrantene forsøkte å bryte opp barrikadene ved parlamentet.

Det har ikke vært så voldelige demonstrasjoner siden de startet for to måneder siden, ifølge nyhetsbyrået AP. Det ble avfyrt tåregass og gummikuler mot demonstrantene lørdag kveld.
  • NTB

Sammenstøtene mellom sikkerhetsstyrkene og demonstrantene i den libanesiske hovedstaden varte i flere timer lørdag kveld, og de fortsatte til tidlig søndag morgen.

Volden som utspant seg, var noe av det verste siden demonstrasjonene begynte for to måneder siden, ifølge nyhetsbyrået AP.

Minst 46 personer ble såret lørdag, ifølge Røde Kors og det libanesiske sivilforsvaret.

Kinaputter eksploderer i lufta i Beirut. Demonstrantene kastet dem mot sikkerhetsstyrkene i Beirut.

Kastet stein og kinaputter

Urolighetene i Beirut startet da en rekke menn, noen av dem med masker, kastet stein og kinaputter mot sikkerhetsstyrkene utenfor en protestleir. Mens protestene fortsatte, brukte opprørspolitiet store mengder tåregass mot demonstrantene.

Demonstrasjonene spredte seg så videre til sentrum av Beirut. Bilder fra den lokale TV-kanalen LBC viser at demonstrantene forsøkte å bryte seg gjennom metallbarrikadene som er satt opp rundt parlamentet.

Søndag er det ventet flere demonstrasjoner i Beirut.

Mandag starter arbeidet med å få på plass en ny regjering. Det er ventet at president Michel Aoun skal utnevne nok en ny statsministerkandidat. De to tidligere kandidatene har trukket seg.

Opprørspoliti avfyrer gummikuler mot demonstrantene som protesterer mot makta i landet.

Krever slutt på korrupsjon og vanstyre

Saad Hariri trakk seg som statsminister 29. oktober som følge av store demonstrasjoner.

Demonstrantene krever slutt på omfattende korrupsjon og vanstyre. De vil bli kvitt landets politiske elite som har styrt i tre tiår. De krever også omfattende reformer av Libanons politiske system, som bygger på en maktfordeling mellom landets ulike religiøse grupper.

Les mer om

  1. Beirut
  2. Vold
  3. Libanon
  4. Korrupsjon