Trump: – USA har skutt ned iransk drone

USAs president Donald Trump sier det amerikanske marinefartøyet USS Boxer har «ødelagt» en iransk drone i Hormuzstredet.

President Donald Trump sa torsdag at det amerikanske marinefartøyet USS Boxer skjøt ned en iransk drone som truet sikkerheten til skipet.

Ifølge presidenten skal dronen ha kommet for nær skipet.

– Dronen truet sikkerheten til skipet og skipets besetning, sier Trump. Han beskriver handlingen som defensiv, siden Iran skal ha fått flere beskjeder om å trekke seg tilbake.

– USA forbeholder seg retten til å forsvare eget personell, våre anlegg og interesser. Vi oppfordrer alle land til å fordømme Irans forsøk på å forstyrre navigasjonsfriheten og global handel, sier Trump.

Les også

Aftenposten mener: Farlig situasjon i Hormuzstredet

Iran bestrider påstanden

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif bestrider Trumps påstand.

– Vi har ikke informasjon om at vi har mistet en drone i dag, sa han til reportere før et møte med FNs generalsekretær António Guterres i New York torsdag, ifølge Reuters.

Zarif ankom New York søndag for å delta på en FN-konferanse om bærekraftig utvikling.

Les også

Midtøsten «på knivseggen». Slik kan USA og Iran havne i væpnet konflikt.

Økt spenning

Iran skjøt for kort tid siden ned en amerikansk drone. I forbindelse med dette skal den amerikanske presidenten ha vært bare minutter unna å sette i gang et rakettangrep mot Iran, som svar på landets nedskyting.

Den økte spenningen mellom de to landene har forsterket bekymringen om at Iran og USA kan gå til krig mot hverandre.

USA har utplassert militære ressurser, slik som skipet USS Boxer, i regionen.

Situasjonen er særlig spent i Hormuzstredet, som er den eneste ruten for å frakte olje fra Persiabukten og videre ut på verdenshavene. CNN skriver at USA har sverget aldri å tillate at Iran blokkerer fri ferdsel gjennom stredet.