Verden

Saudi-Arabia avviser trussel mot aktivist i Norge

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir avviser at det er de som står bak trusler mot aktivisten Iyad el-Baghdadi, som har politisk asyl i Norge.

Menneskerettighetsaktivist Iyad el-Baghdadi holdt pressekonferanse om trusler mot seg fordi han håper åpenhet om trusler vil beskytte ham. Ryan Kelly / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg har aldri hørt om noen som heter Iyad el-Baghdadi, sier Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir ifølge Reuters.

CIA advarte norske myndigheter om en mulig trussel mot el-Baghdadi i slutten av april. Det er ikke kjent hva trusselen gjelder eller hvem som står bak.

El-Baghdadi er statsløs palestiner og fikk politisk asyl i Norge i 2015. Han er kjent som kritiker av autoritære arabiske regimer og Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman.

Den statsløse palestineren var venn og samarbeidspartner med den saudiarabiske Jamal Khashoggi, som ble drept på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i oktober i fjor.

 • Les også Trump: Endrer ikke USAs forhold til Saudi-Arabia

– Det kan være at målet med anklagene er å få permanent oppholdstillatelse i et land. Men når det gjelder oss, så har vi ikke noe informasjon på ham, sier Saudi-Arabias utenriksminister.

Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA skal i april og starten av mai ha advart om mulige trusler mot minst tre personer: El-Baghdadi i Norge, saudiaraberen Omar Abdulaziz som er bosatt i Canada, og en person som bor i USA. Alle tre skal ha samarbeidet med Khashoggi før han ble drept.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. CIA
 2. Saudi-Arabia
 3. USA

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Aktivist: – Jeg er tryggere midt på torget enn gjemt i skyggene

 2. NORGE

  Ble hentet hjemme av norske myndigheter: – Jeg er bekymret for familiens sikkerhet

 3. VERDEN

  – Hun prøvde ikke å belære oss. Dét er slik det skal være mellom venner.

 4. VERDEN

  Khashoggis barn har fått luksusvillaer og «blodpenger» etter drapet på faren

 5. VERDEN

  «Ikke noe problem. Kroppsdelene blir adskilt».

 6. VERDEN

  Drapsmennene mens de ventet på Kashoggi: – Jeg vet veldig godt hvordan man skal kutte, men jeg har aldri jobbet med en varm kropp før.