Verden

Halle-angriper erkjenner høyreekstremt motiv

27-åringen som angrep en synagoge i Halle, og som drepte to mennesker da han ikke lyktes, erkjenner å ha høyreekstreme og antisemittiske holdninger.

Tyske Stephan Balliet erkjenner at han hadde høyreekstreme og antisemittiske motiver da han forsøkte å ta seg inn i en synagoge i Halle, og drepte to tilfeldige mennesker da han ikke lyktes. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Stephan Balliet lyktes ikke med å ta se inn i synagogen i den tyske byen, men drepte da en kvinne i gaten utenfor og en mann i en kebabkiosk i nærheten. Et ektepar i 40-årene ble skutt og såret da han flyktet fra stedet.

Balliet filmet hele angrepet med et kamera montert på hjelmen og strømmet det 36 minutter lange opptaket på nettforumet Twitch. I opptaket kom han med hatefulle ytringer mot kvinner og jøder og fornektet holocaust.

Han publiserte også en antisemittisk tirade på internett en drøy uke før onsdagens angrep i Halle, men var ikke registrert som nynazist hos tysk politi og sikkerhetstjeneste.

27-åringen ble pågrepet kort tid etter angrepet, og under et rettsmøte torsdag kveld erkjente han å ha vært motivert av høyreekstreme og antisemittiske holdninger.

– Han har kommet med en omfattende tilståelse, sier en talsmann for den føderale påtalemakten i Karlsruhe.

Les også

  1. Antatt gjerningsmann bak synagogeangrep skal ha postet terrorplaner på nettet

  2. Merkel på markering etter synagogeangrep

  3. Uniformert mann drepte to i «antisemittisk angrep» - filmet med hjelmkamera

Les mer om

  1. Ekstremisme
  2. Tyskland
  3. Terror