Forretningskvinne nekter for å ha fått fordeler av Boris Johnson

Den amerikanske forretningskvinnen Jennifer Arcuri nekter for å ha fått fordeler av Boris Johnson da han var ordfører i London.

Jennifer Arcuri kan ha mottatt offentlige midler i støtte da Johnson var ordfører i London. De to skal ha vært venner samme periode.
  • NTB-AFP
Storbritannias statsminister Boris Johnson har tidligere avvist at han har trådt feil i sin relasjon til den amerikanske forretningskvinnen Jennifer Arcuri. Foto: Frank Augstein / AP / NTB scanpix

I forrige måned ble det kjent at britisk politi undersøker om relasjonen mellom Arcuri og den britiske statsministeren må etterforskes.

Bakgrunnen for saken er at Arcuri blant annet skal ha mottatt offentlige midler i støtte samtidig som hun og Johnson var venner – og Johnson var Londons ordfører.

Avisa Sunday Times har også antydet at Johnson og Arcuri hadde et seksuelt forhold. I et intervju med TV-stasjonen ITV mandag ville Arcuri verken bekrefte eller av avkrefte dette.

– Hva slags privatliv vi hadde eller ikke hadde, er virkelig ikke noe andre har noe med, sa den amerikanske forretningskvinnen.

Hun understreket samtidig at Johnson aldri noen gang har gitt henne økonomiske fordeler.

Arcuri mener mediene har objektivert henne og fokusert på at hun tidligere har drevet med pole dancing. I intervjuet med ITV fortalte hun at Johnson besøkte henne i leiligheten hennes i London mellom fem og ti ganger – og at ordføreren ba henne vise ham litt pole dancing.

Om Johnson fikk ønsket oppfylt, ønsket Arcuri ikke å si noe om. Hun forklarte at vennskapet med Johnson var basert på en felles interesse for klassisk litteratur.