Verden

Milliardforlik etter massakren i Las Vegas

Advokatene til ofrene etter den verste masseskytingen i USAs historie sier de har inngått et forlik som kan bety utbetalinger på totalt 800 millioner dollar.

Sørgende ved et minnested for de drepte i Las Vegas tidligere denne uken. Det er to år siden massakren der 58 personer ble drept, og ofre og etterlatte har inngått et forlik med eierselskapet til hotellet der gjerningsmannen skjulte seg. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
  • NTB-AP

Summen tilsvarer rundt 7,2 milliarder norske kroner, men det nøyaktige beløpet vil bli avgjort av hvor mange som omfattes av forliket, heter det i en uttalelse fra advokatfirmaet Eglet Adams, som representerer 2.500 ofre og etterlatte. Forliket er inngått med hotell- og kasinokjeden MGM Resorts International.

58 konsertgjengere ble for to år siden skutt og drept da Steven Paddock åpnet ild fra sitt rom på Mandalay Bay-hotellet i Las Vegas. 546 personer ble såret.

Paddock tok sitt eget liv før politiet kom seg inn på rommet, og FBI har ikke funnet fram til hva som var motivet for angrepet.

Mandalay Bays eierselskap er blitt gjenstand for hundrevis av søksmål etter massakren. Selskapet eier også konsertarenaen der ofrene oppholdt seg da de ble skutt.

– Vår mål har alltid vært å løse disse sakene så samfunnet vårt og ofrene og deres familier kan gå videre i helbredelsesprosessen, sier MGM Resorts' toppsjef Jim Murren.

– Denne avtalen med saksøkerne er et stort skritt, ett som vi lenge har håpet skulle være mulig, sier han.

En uavhengig administrator skal utnevnes av en domstol for å fordele pengene fra fondet som nå etableres. Prosessen skal sluttføres i løpet av neste år.

Robert Eglet, som representerer ofrene, kaller avtalen en milepæl.

Les også

  1. Politiet: Paddocks bil var full av eksplosiver

  2. De var de første som entret drapsmannens hotellrom. Slik opplevde politimennene Las Vegas-massakren.

  3. Las Vegas-drapsmannen hadde utregninger for å øke presisjonen

Les mer om

  1. Las Vegas
  2. MGM Resorts International
  3. Festivalskytingen i Las Vegas
  4. Skyting