Verden

Spanias ekskonge er i Emiratene

Spanias tidligere konge, 82 år gamle Juan Carlos, har oppholdt seg i Emiratene siden 3. august, bekrefter det spanske kongehuset.

Spanias tidligere konge, Juan Carlos, er i De forente arabiske emirater, bekrefter det spanske kongehuset. Foto: AP / Andres Kudacki / NTB scanpix

 • NTB-AP

Juan Carlos kunngjorde i begynnelsen av august at han flytter fra Spania, men oppga ikke hvor. Spanske medier skrev tidligere i måneden at ekskongen skjuler seg i emiratet Abu Dhabi.

– Hans majestet Juan Carlos har bedt kongehuset om å meddele at han reiste til De forente arabiske emirater 3. august, og at dette er hvor han nå befinner seg, sier en talsperson for kongehuset.

Han anklages for korrupsjon i forbindelse med en kontrakt inngått mellom et spansk konsortium og myndighetene i Saudi-Arabia om bygging av høyhastighetsjernbane mellom Mekka og Medina.

Ifølge en tidligere elskerinne, den tyske forretningskvinnen Corinna Larsen, mottok Juan Carlos 100 millioner dollar under bordet fra Saudi-Arabia i forbindelse med jernbanekontrakten.

Både Spania og Sveits undersøker eks-kongens finanser, men spanske myndigheter har understreket at Juan Carlos ikke er satt under etterforskning og heller ikke har «flyktet» fra landet.

Kongehuset offentliggjorde 3. august et brev fra Juan Carlos til sønnen, kong Felipe. Der skrev ekskongen at han ville søke midlertidig eksil for ikke å belaste sønnen.

 1. Les også

  Eks-kongens flukt splitter den spanske regjeringen

 2. Les også

  Spanias ekskonge Juan Carlos går i eksil

Les mer om

 1. Spania
 2. De forente arabiske emirater

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Avis: Spanias ekskonge er i Den dominikanske republikk

 2. VERDEN

  Spanias ekskonge Juan Carlos går i eksil

 3. VERDEN

  Spansk avis hevder eks-kongen skjuler seg i Abu Dhabi

 4. VERDEN

  Juan Carlos var kongen som reddet det spanske demokratiet. Nå er han søkk vekk.

 5. SPORT

  Qatar får ikke Paris for seg selv. Kongedømme sender fransk fotball inn i et storpolitisk spill.

 6. VERDEN

  Tidligere dødsdømte får fengsel for drapet på Khashoggi