Familievenn arrestert etter forsvinningssaken i Wales

LONDON (Aftenposten.no): Mannen (46) som er arrestert i forbindelse med forsvinningen av 5-årige April Jones i Wales, skal være en bekjent av familien.

En lekekamerat skal ha forklart at hun så April krype inn i en varebil. Nå undersøkes 46-åringens bil av politiets etterforskere.

Ifølge The Daily Telegraph skal April også ha fått enkjøretur i hans Land Rover to dager før hun ble bortført. Denne Land Roverenble i går funnet i en bilverkstedgarasje, ikke langt fra stedet hvor den lillejenta ble kidnappet.

April skal også ha vært lekekamerat med to av mannens døtre.

Kidnappet

Lille April har vært savnet siden hun lekte på sykkelen sinsammen med andre barn i nærheten av hjemmet sitt i den lille walisiske byenMachynlleth mandag kveld. En lekekamerat skal ha forklart at hun så April krypeinn i en varebil.

EIRIN HURUM I LONDON

Politiet sier at hunantagelig gikk inn i varebilen frivillig, og at ingenting tyder på at det varen kamp – eller at hun ble tvunget inn i bilen.Forsvinningen har rystet det lille lokalsamfunnet i Wales,og hundrevis av frivillige, venner og familie har deltatt i letingen. Folk harogså kommet fra hele landet for å delta i letingen. Men i går kveld ba politietde frivillige om å oppgi letingen, rett og slett fordi den var for krevende.

Blant annet gjennomsøker politiet området langs elven Dyfi,en elv med høy vannstand og sterk strøm. Området rundt er sumpede og farlig forikke-trenede å bevege seg i.

I dette området skal lokale også ha sett mistenkeligebilspor, ifølge SkyNews.

Sterk appell

Politiet holdt i morges en pressekonferanse hvor deoffentliggjorde bilder både av den anholdte 46-åringen og bilen, en Land Rower Discovery.Politiet er interessert i opplysninger om vedkommendes bevegelser i tidsrommetmandag formiddag – og frem til tirsdag ettermiddag, tidspunktet hvor han blepågrepet.

Nå i formiddag har både Aprils mor og stefar, samt hennesgudmor, holdt sterke appeller hvor de oppfordrer folk til å melde alt de måtteha sett — og hva de måtte vite, til politiet.

Aprils foreldre holdt en sterk appell onsdag morgen.

— Vi er desperate. Det er nå nesten to døgn siden April bletatt fra oss. Det må være noen der ute som vet hvor hun er, og som kan hjelpepolitiet å finne henne, sa en sønderknust Coral Smith, Aprils mor på enpressekonferanse. - Vær så snill, hvis du har den lille jenta vår, la hennekomme hjem til oss, sa moren.

Ikke straffet

Mannen som nå er anholdt og som sitter i avhør hos politiet,er en 46-årig mekaniker fra Machynlleth. Han skal ha vært en tidligere nabo, ogen venn av Aprils far. Han er tidligere soldat og kjent som en alt-mulig-mann,ifølge The Sun. Han skal ikke tidligere ha vært straffet.

Mannen har seks barn, og hans eks-kone og tre tidligerepartnere bor i Machynlleth. To av hans barn var lekekamerater med April. En avdem var sammen med April da hun forsvant mandag kveld.

Les også

Mann arrestert etter at småjente forsvant i Wales

5-årige April Jones i Wales har vært savnet siden mandag kveld.
Flere hundre har bidratt i letingen etter den fem å gamle jenta.