Avis: Demokrat blir trolig tiltalt i Mueller-etterforskning

Det er ventet at demokraten Gregory B. Craig blir tiltalt i forbindelse med hans arbeid for Ukrainas tidligere prorussiske regjering, ifølge New York Times.

Gregory B. Craig jobbet i Det hvite hus under tidligere president Barack Obama. Nå kan han bli tiltalt av Robert Mueller. Bildet er fra 2016. Foto: Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

74-åringen vil bli tiltalt de neste dagene, melder hans advokater, skriver avisen.

Saken mot Craig, som er tidligere rådgiver i Det hvite hus under Barack Obama, er et ledd i Russland-etterforskningen ledet av spesialetterforsker Robert Mueller.

Han blir i så fall den første demokraten som blir siktet i en sak knyttet til Muellers etterforskning. Han kan også bli den første til å bli siktet etter at Mueller leverte rapporten om Russland-etterforskningen til justisminister William Barr.

Minst 34 personer og tre virksomheter har enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen. Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med WikiLeaks og hackingen av Demokratenes eposter.