Verden

Mann tilstår 16 år gammelt dobbeltdrap i Sverige

En mann som ble pågrepet av svensk politi tirsdag, har tilstått å ha drept en åtteåring og en 56 år gammel kvinne i Linköping i 2004.

  • NTB
Dagen etter dobbeltdrapet i oktober 2004 la mange ned blomster og lys på stedet der åtteåringen og den 56 år gamle kvinnen var blitt drept.

Mannen er i 40-årsalderen og ble pågrepet tirsdag morgen, skriver Dagens Nyheter. Senere på dagen meldte svenske medier at mannen hadde tilstått dobbeltdrapet.

Mannen skal ha blitt identifisert ved hjelp av slektsforskeres DNA-register. Det er første gangen denne metoden brukes i kriminalsaker i Sverige, ifølge avisen.

– I et pilotprosjekt har politiet i Linköping ansatt slektsforskere og brukt slektsforskningsdatabaser for å etterforske gjerningsmannen, skriver politiet i en pressemelding.

Den siktede kommer fra traktene rundt Linköping.

Drept om morgenen

Til tross for stor politiinnsats og sikring av tekniske bevis har dobbeltdrapet fram til nå aldri blitt oppklart.

Det er nå gått 16 år siden åtte år gamle Mohammed Ammouri og 56 år gamle Anna-Lena Svenson ble overfalt og drept med kniv på Åsagatan i Linköping. Dobbeltdrapet skjedde midt i et boligområde 19. oktober 2004.

Over tusen menn som befant seg i byen på drapsdagen, har blitt bedt om å avlegge DNA-prøver.

Politiets teori har vært at drapsmannen bodde i nærheten av Åsagatan og at han dro rett hjem etter å ha knivstukket de to ofrene.

Stukket flere ganger

Gutten ble overfalt bakfra og stukket med kniv flere ganger før gjerningsmannen gikk rolig videre, forteller øyenvitner. Ifølge ett av øyenvitnene satte mannen seg over skrevs på gutten mens han stakk ham med kniv gjentatte ganger. Han døde på stedet.

Kvinnen ble funnet 15 meter fra gutten med blødende sår i halsen, og hun døde samme dag på operasjonsbordet. De to var ikke i slekt, men de skal ha kjent hverandre, og politiet antar at de hadde følge da de ble angrepet. Gutten var på vei til skolen, mens kvinnen på vei til jobben.

I 2005 pågrep politiet en polsk statsborger, men mannen ble løslatt etter at DNA-prøver fra mannen viste seg å ikke stemme med DNA-prøver fra kniven som ble etterlatt på åstedet.

Les også

  1. Sjokk og sorg etter knivdrap

Les mer om

  1. DNA
  2. Dagens Nyheter