Verden

Én skutt og drept av Glasgow-politiet, seks andre på sykehus, ifølge politiet i Skottland

Én mistenkt gjerningsperson er skutt og drept av politiet i Glasgow, mens seks andre er lagt inn på sykehus etter hendelsen i den skotske byen.

En person fraktes bort fra åstedet av ambulansepersonell.
  • NTB
  • Thomas Spence
    Journalist

– Personen som ble skutt av væpnet politi, har dødd. Seks andre personer er på sykehus og behandles for sine skader, deriblant en politibetjent som er i kritisk, men stabil tilstand, sier assisterende politisjef Steve Johnson i Skottland.

Så langt har ikke politiet bekreftet detaljer eller bakgrunn for hendelsen på. Politiet sier situasjonen er under kontroll og at den ikke behandles som en terrorhendelse.

Både BBC og Sky News meldte tidligere fredag at de erfarer at tre personer ble knivstukket og drept, men de har nå også sitert den siste offisielle informasjonen fra politiet.

Politiet på plass ved West George Street.

Et øyevitne sier han så fire personer ble brakt bort i ambulanser. Andre øyenvitner sier de så personer tilsølt av blod bli båret vekk og at helsepersonell i vernedrakter behandlet en person som lå på det tilsølte fortauet.

Statsminister Boris Johnson skriver på Twitter at han er svært lei seg for hendelsen, mens Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier meldingene om hendelsen var forferdelig.

- Nyheten fra dagens hendelse i Glasgow er virkelig forferdelig. Mine tanker går til ofrene og deres nærmeste i denne tunge stunden, skriver Londons ordfører Sadiq Khan på Twitter.

Les mer om

  1. Politiet