29 tyske turister omkom i bussulykke på Madeira

Dødstallet har steget til 29 etter at en buss veltet ned en bratt skråning på Madeira onsdag. Samtlige var tyske turister, ifølge en tysk regjeringstalsmann.

Dette dronebildet viser ulykkesstedet. Bussen kjørte opp en bratt veistrekning (øverst i bildet) da den veltet ut av veibanen, ned en skråning og landet delvis mot et hustak.

– Det er fryktelige nyheter vi har mottatt fra Madeira, sier den ikke navngitte talsmannen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge talsmannen er samtlige omkomne tyske, men det er ennå ikke offisielt bekreftet. Ifølge Reuters var turistene i alderen 40–50 år.

– Jeg vil uttrykke sorgen og solidariteten det portugisiske folket føler med familiene til ofrene, sier Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa. Han er ventet å ankomme Madeira torsdag morgen.

Portugals statsminister Antonio Costa sier han har kontaktet Tysklands statsminister Angela Merkel for å sende sine kondolanser.

Redningsmannskaper ved ulykkesstedet.

20 skadet

Dødstallet ble onsdag kveld oppjustert fra 28 til 29 etter at en kvinne døde på sykehus av skadene hun fikk i ulykken. Blant de omkomne er elleve menn og 18 kvinner. Det var totalt 51 passasjerer på bussen. Rundt 20 skal være skadet.

Tysklands statsminister Angela Merkel uttrykker dyp sympati til dem som mistet sine kjære i bussulykken i Portugal.

– Det er med sorg og forferdelse at jeg tenker på våre medborgere og alle de andre som er rammet av den grusomme bussulykken på Madeira, sier Merkel via sin talsmann skjærtorsdag.

Mistet kontrollen

Ulykken skjedde i kystbyen Canico øst for hovedstaden Funchal på den portugisiske øya ved 18.30-tiden onsdag kveld lokal tid. Den skal angivelig ha skjedd da sjåføren mistet kontrollen over bussen i en bratt og krapp sving. Bussen kjørte av veien og veltet ned en bratt skråning før det kræsjet inn i taket på et hus.

Det er bratt terreng der ulykken skjedde.

Bilder fra stedet viser bussen liggende på siden i skråningen like overfor en bygning. Den portugisiske sjåføren og guiden skal ifølge portugisiske medier ha overlevd ulykken, og er fraktet til sykehuset i Funchal.

Den vulkanske Madeira-øya er kjent for fint vær og sitt bratte fjellterreng, og er et populært turistmål.

Uvisst om nordmenn er involvert

Taket på bussen ble trykket kraftig inn da den veltet.

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de arbeider med å finne ut om nordmenn er involvert i ulykken.

Årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent. Det var totalt 51 passasjerer på bussen, ifølge portugisiske medier.

Apollo sier til NTB at ingen av deres reisende var om bord i bussen. Turoperatør Ving opplyser til NTB at de har 30 norske gjester på Madeira, mens TUI opplyser at 16 nordmenn for øyeblikket reiser med dem på den portugisiske øya.

– Ingen av våre norske eller nordiske gjester er involvert i ulykken, sier pressekontakt Nora Aspengren i turoperatøren TUI til NTB.