Verden

Fire indiske menn siktet for voldtekt, skutt av politiet

Fire menn som var siktet for gjengvoldtekt av en 27 år gammel kvinne i India, er skutt og drept av politiet i forbindelse med etterforskningen.

Det har vært store demonstrasjoner i India etter at en 27 år gammel kvinne ble voldtatt og brent i utkanten av byen Hyderabad i India. Fredag ble de fire siktede mennene drept av politiet i forbindelse med en rekonstruksjon av forbrytelsen. Foto: Manish Swarup/ AP/ NTB scanpix

 • NTB

De fire mennene hadde erkjent at de var sammen om å voldta den 27 år gamle veterinæren ved den indiske byen Hyderabad i forrige uke. Etter det seksuelle overgrepet brente de kvinnen levende.

Fredag skulle politiet gjennomføre en rekonstruksjon av forbrytelsen med de siktede ved åstedet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Om morgenen ved 6-6.30-tiden skulle våre tjenestemenn gjennomføre en rekonstruksjon av forbrytelsen da de siktede forsøkte å snappe til seg våpnene deres. Det oppsto en skuddveksling hvor alle de fire siktede døde. To politimenn er skadd, sier politisjef N Prakash Reddy ved politiet i Shamshabad.

I en tidligere uttalelse fra politiet fredag ble dødstidspunktet for de siktede satt til 3.30 om natten lokal tid. Årsaken til de ulike tidspunktene er ikke kommentert.

Det har vært omfattende demonstrasjoner i flere byer i India etter den grufulle forbrytelsen. På grunn av omfattende brannskader kunne ikke medisinske undersøkelser konkludere med at kvinnen hadde blitt voldtatt.

Ifølge tall fra nyhetsbyrået DPA ble 33.658 kvinner og jenter voldtatt i India i 2018, men det antas å være store mørketall.

 1. Les også

  Indias regjering vil innføre dødsstraff for barnevoldtekt

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Voldtekt
 2. India

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kvinnen anmeldte to menn for voldtekt. Fredag døde hun etter å ha blitt satt fyr på.

 2. VERDEN

  Fire indiske menn henrettet for voldtektsdrap

 3. VERDEN

  Trump hyllet av over 100.000 i India

 4. VERDEN

  Maskerte angripere slo studentlederen til blods. Likevel anklaget politiet henne for vold.

 5. VERDEN

  Tusener protesterte igjen mot statsborgerskapsloven i India

 6. VERDEN

  Indias soldater er ikke mentalt forberedt på kvinners rolle i hæren