Verden

Trump erklærer støtte til demokratibevegelsen i Hongkong

USAs president Donald Trump sier han støtter demokratibevegelsen i Hongkong, men skryter samtidig av forholdet til Kinas president Xi Jinping.

USAs president Donald Trump sier han støtter demokratibevegelsen i Hongkong, men skryter samtidig av forholdet til Kinas president Xi Jinping. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix

 • NTB-AP

Trump forsikret overfor reportere utenfor Det hvite hus at budskapet til demonstrantene i Hongkong er at USA står sammen med dem.

Samtidig sa Trump at han har et «veldig godt forhold» til Xi og viste til at USA er i sluttfasen av en viktig handelsavtale. Det har den siste tiden kommet meldinger om at USA og Kina nærmer seg en avtale, og at den kan være på plass allerede mot slutten av året.

Trump hevdet i et intervju med TV-stasjonen Fox forrige uke at Kina ikke har satt inn militæret mot demonstrantene i Hongkong fordi han har advart dem om konsekvensene det vil få for handelsavtalen.

Et lovforslag som ble vedtatt i Kongressen i USA forrige uke som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong, ble møtt med raseri i Kina. Myndighetene i Beijing har bedt Trump om å ikke undertegne lovforslaget.

Det har vært enorme demonstrasjoner i Hongkong siden juni. Demonstrantene krever blant annet mer demokrati og regimeskifte.

 1. Les også

  Politiet i Hongkong gir Røde Kors adgang til omringet universitet

 2. Les også

  Katrina Herting (27) reiste fra Norge til Hongkong for å stemme. «Folkeavstemningen» ble en kjempeseier for demokratibevegelsen

 3. Les også

  Hør Forklart: Hvor mye bråk tåler Kina i Hongkong?

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Amerikansk politikk
 2. Hongkong
 3. Det hvite hus
 4. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Endelig klarte politikerne i USA å bli enige om noe. Da jublet mange på den andre siden av kloden.

 2. VERDEN

  USA vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong

 3. VERDEN

  Kina truer med «sterke motreaksjoner»

 4. VERDEN

  Kinas maktgrep vekker frykt og raseri: «Dette er slutten for Hongkong»

 5. VERDEN

  Befolkningen er rasende – er Hongkong en del av Kina nå?

 6. VERDEN

  Trump signerte Hongkong-lov