Verden

Passasjerfly styrtet under landing i Pakistan

Et fly fra Pakistan International Airlines (PIA) med nærmere 100 personer om bord har styrtet over et tettbefolket område utenfor Karachi.

Flyet styrtet over et tettbefolket område få kilometer før flyplassen i Karachi.
 • Wasim Riaz
  Journalist
 • Steinar Dyrnes
  Journalist

Flyet, en Airbus A-320, styrtet i et boligområde like ved Jinnah internasjonale flyplass i Karachi fredag ettermiddag lokal tid.

Flyet kom fra Lahore og styrtet ifølge det pakistanske nyhetsbyrået GEO News rett før det skulle lande i Karachi, Pakistans største by.

– Vi forsøker å få bekreftet antall passasjerer om bord, men foreløpig tyder det på at det var 99 passasjerer og en besetning på åtte om bord, sier Abdul Sattar Khokhar, talsmann for den pakistanske luftfartsmyndigheten.

TV-kanalen GEO melder at det var 91 passasjerer og syv besetningsmedlemmer om bord.

Ifølge luftfartsmyndigheten mistet kontrolltårnet kontakten med flyet ett minutt før landing.

Bilder på sosiale medier og i pakistanske medier viser tykk svart røyk som stiger opp fra boligområdet der flyet styrtet. Ifølge lokale medier er minst fire hus blitt ødelagt.

Det har kommet motstridende meldinger om overlevende. Etter hvert meldte GEO om en navngitt mann som har overlevd flystyrten, mens andre kilder sa først at alle har omkommet. Senere opplyste GEO at det er tre overlevende.

I følge nyhetsbyrået Associated Press (AP) og NTB har andre pakistanske medier meldt at minst to har overlevd. AP viser til to anonyme luftfartskilder som ikke har lov til å uttale seg til pressen.

Konsernsjef Zafar Masud i Bank of Punjab er ifølge pakistanske myndigheter en av minst to passasjerer som skal ha overlevd flystyrten.

Bekreftet at banksjef overlevde

Men det er nå bekreftet at minst en overlevde. Det er en bankmann som snakket med myndighetene på sykehuset, opplyser talsmannen Abdur Rashid Channa, ifølge Reuters.

– Tusen takk. Gud har vært nådig, sa den overlevede ifølge en uttalelse fra myndighetene.

Den overlevende er konsernsjefen i Bank of Punjab, skriver GEO News.

Store ødeleggelser på bakken

Ifølge den pakistanske avisen Jang har flere biler og syv-åtte hus på bakken tatt fyr. Det er sendt nærmere 50 ambulanser til stedet. Hittil er 15–20 skadede på bakken hentet av ambulansene, deriblant flere barn.

Det er også funnet to lik på stedet. Ifølge TV-kanalen er det tidlig å si om dette er personer som var om bord på flyet, eller om det er beboere i området som omkom da flyet falt på husene.

TV-kanalen GEO sender nå live fra stedet. Bilder fra TV-kanalen viser blant annet tett røyk og personer som redder overlevende på bakken. Bildene viser også flere brennende biler.

Ved 15-tiden norsk tid melder Simi Jamali, direktør ved Jinnah hospital, at de har mottatt 17 lik. Sykehuset vet ikke om det er omkomne fra flystyrten eller personer på bakken. Sykehuset skal ta DNA-prøver for å fastslå identiteten til de omkomne. Et annet sykehus har tatt imot 15 lik.

GEO melder videre at også personer på bakken er blant de omkomne.

Les også

Ti år siden presidentflystyrten i Russland – søker fortsatt etter ledetråder

Sendte nødmelding

GEO melder også at det ble sendt ut en nødmelding fra kapteinen til flyvelederne. Meldingen gikk ut på at den ene motoren hadde fått tekniske problemer. Et øyenvitne forteller TV-kanalen at han så at motoren tok fyr.

– Vi har mistet en motor. Mayday. Mayday. Mayday, sier kapteinen i en melding som flere pakistanske medier refererer til.

Fra tårnet på flyplassen får kapteinen beskjed om at begge rullebanene er tilgjengelige for landing.

Flytrafikken i Pakistan kom i gang denne uken etter nesten to måneders stans på grunn av koronaen. Ulykken skjedde et par dager før høytiden id som markerer avslutningen av fastemåneden ramadan.

– Flyet traff først toppen av en fire etasjers bygning før det fortsatte videre og traff flere hustak, forteller GEO-reporter Rana Javed.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5