Ny trussel mot Politiet i Dallas

Dallas (NTB-AP-AFP): Politiet i Dallas avsluttet letingen etter en mistenkelig person i hovedkvarterets parkeringshus uten funn. Sikkerhetsnivået ble høynet da politiet mottok en anonym trussel.

Politiet ber pressefolk fjerne seg fra politiets hovedkvarter i Dallas. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix

Trusselen var rettet mot politibetjenter i hele byen. Samtidig kom det meldinger om at en maskert mann var blitt observert ved parkeringen til politiets hovedkvarter.

Flere medier meldte at hovedkvarteret var under såkalt lockdown, som betyr at ingen personer kan komme inn eller ut av bygningen, men politiet benektet dette på Twitter. Et område rundt politiet bygninger ble sperret av, og mediene ble bedt om å ikke rapportere fra stedet.

– Stopp livesendingene fra hovedkvarteret og parkeringskjelleren øyeblikkelig, skriver politiet og viser til politibetjentenes sikkerhet.

Spesialstyrker og hundepatruljer gjennomsøkte de tre etasjene i bygningen, men det ble ikke funnet noen mistenkelig person, og søket ble avsluttet to timer etter.

– Bra jobbet av våre betjenter, tvitrer Dallas' politisjef David O. Brown.

Trusselen mot politiet kom to dager etter at fem politifolk ble skutt og drept av en gjerningsmann i Dallas sentrum. Politiet var torsdag kveld på jobb i forbindelse med en protestdemonstrasjon mot politivold i USA, etter at to svarte menn ble drept av politi tidligere i uken. Totalt 11 ble skutt av gjerningsmannen, som senere ble drept av politiet. (©NTB)