Verden

Jødisk lærer angrepet av 15-åring med machete i Frankrike

En fransk soldat holder vakt utenfor en jødisk skole i Marseille etter at en tenåring med machete angrep en lærer. Ifølge påtalemyndigheten i byen har gjerningsmannen sagt at han gjorde det i IS`navn.

En jødisk lærer ble angrepet av en 15-åring med machete i Marseille i Frankrike mandag. Gutten er tilhenger av ekstremistgruppa IS, ifølge påtalemyndigheten.

  • Ntb

Læreren fikk lettere skader og forsvarte seg ved å sparke angriperen, som senere ble pågrepet.

Den antatte gjerningsmannen er en 15 år gammel kurdisk gutt med bakgrunn fra Tyrkia. Han hevder å ha utført angrepet for IS, opplyser påtalemyndigheten.

Brukte Toraen til å forsvare seg

I tillegg skal han ha sagt i avhør at han planlegger å drepe politifolk så snart han blir løslatt.

Den 35 år gamle læreren skal også ha brukt en utgave av Toraen, en av jødenes hellige skrifter, til å forsvare seg mot angriperen. Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve kaller angrepet «brutal antisemittisk aggresjon».

Økt vakthold

For et år siden ble et jødisk supermarked midt i Paris angrepet av en bevæpnet terrorist en fredag ettermiddag, flere ble holdt som gisler, og fire ble drept. Etter det har vaktholdet rundt jødiske skoler og forsamlingshus blitt styrket. Det har også vært en økning i tallet på franske jøder som emigrerer til Israel.

Les om den jødiske familien som er usikre på om de tør bo i Frankrike:

Les også

Familien til jødiske Sonya har alltid sett på Frankrike som sitt hjem. Nå vurderer de å dra.

Det er bare noen få dager siden årsdagen for terrorangrepene i Paris ble markert. Siden lokalene til satirebladet Charlie Hebdo ble angrepet av terrorister 7. januar i fjor, ble Paris hjemsøkt av nye terrorangrep i november.

Les også

  1. Ett år etter angrepet på Charlie Hebdo. Ett år med debatt. Her er innleggene - i kronologisk rekkefølge.

  2. Fant fingeravtrykk fra Paris-jihadist i Brussel