Brann på lasteskip med tømmer utenfor Göteborg

Brannen på tørrlastskipet Almirante Storni utenfor Göteborg er fortsatt ikke helt under kontroll, men den er blitt avgrenset, opplyser svensk kystvakt.

Mannskapet om bord på et svensk kystvaktskip deltar i slokningsarbeidet på Almirante Storni, som lørdag kveld fortsatt sto i brann utenfor Göteborg.

Natt til søndag var det grov sjø på stedet, noe som gjør slukkearbeidet vanskelig. Brannen har rast siden lørdag ettermiddag. Fram til 3-tiden natt til søndag var den ennå ikke helt under kontroll.

– Vi har begrenset brannens spredning. Den har ikke spredt seg spesielt mye nærmere der besetningen har sine lugarer. Men det brenner fortsatt, sier pressetalsperson Valdemar Lindekrantz i Kustbevakningen.

Et av den svenske kystvaktens største fartøy, Poseidon, har sluttet seg til slukkearbeidet med to vannkanoner. En taubåt spruter også vann på fartøyet, mens noen av de 13 spesialbrannmennene som ankom fartøyet lørdag kveld, fortsatt var om bord natt til søndag.

– Det er veldig vanskelig å slukke brannen i og med at det brenner dypt inne i lasten. vi bekjemper den med så mye vann vi bare kan, sier Lindekrantz.

Brannalarmen gikk klokken 14.30 lørdag. Trelast forut i fartøyet tok fyr. Brannen spredte seg deretter bakover. Mellom 50 og 70 meter av det 177 meter lange fartøyet er berørt.

Fartøyet blir tauet til land først når brannen er helt under kontroll.

– I øyeblikket er det bedre å bekjempe brannen der fartøyet ligger til sjøs, enn å dra det til land, sier han.

Besetningen på 17 er fortsatt om bord natt til søndag, men helikoptre er i beredskap dersom det skulle bli behov for evakuering.

(©NTB)

Kartet viser omtrentlig sted for hvor skipet befinner seg.