Verden

Drapsvideo fra Virginia ble internett-hit

Gjerningsmannen filmet drapene på to journalister i Virginia i USA og la videoen ut på nett. – Bortsett fra IS har ingen gjort dette før, sier en internettekspert.

TV-journalistene Alison Parker og Adam Ward ble skutt og drept under en direktesending onsdag. Gjerningsmannens egen film av drapene har blitt sett av mange på nett. Handout/REUTERS/ NTB Scanpix

 • Ntb

Det kan se ut som et førstepersons skytespill. En pistol kommer til syne. En kvinne er i synsfeltet, og skudd blir avfyrt.

Men dette var ikke et spill, men videoen av drapene på Alison Parker (24) og kameramann Adam Ward (27) som ble lagt ut på Twitter og Facebook. Den ble raskt delt før den ble fjernet fra nettstedene, og er siden sett av mange.

Les også:

Les også

Mannen som drepte to mennesker på direktesendt TV beskrev seg selv som en «menneskelig kruttønne»

– Dette bryter definitivt grenser. Bortsett fra IS har ingen gjort dette før. Det kan virke som vi er i ferd med å gå inn i et nytt kapittel i internettbruken vår, sier analytiker Roger Kay i Endpoint Technologies Associates til nyhetsbyrået AFP.

Den islamske stat (IS) har brukt sosiale medier til å dele drapsvideoer for å fremme sin sak gjennom terror, men Kay påpeker at dette er første gang «en frilanser» av personlige grunner har brukt samme sjokkerende taktikk.

Disse videobildene viser hva som ble sendt på direkte TV:

Parker og kameramannen Ward ble skutt og drept under en direktesending på TV-kanalen WDBJ7 i Roanoke i den amerikanske delstaten onsdag. Den antatte gjerningsmannen Vester Flanagan (41) døde etter at han tilsynelatende skjøt seg selv under politijakten.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  To russiske diplomater utvises etter drap i Berlin

 2. VERDEN

  En drept under demonstrasjon i USA

 3. VERDEN

  Ekspertslakt av påtalemyndighetens Palme-konklusjon

 4. VERDEN

  Jordansk karikaturtegner drept utenfor domstol

 5. VERDEN

  Gjerningsmannen var besatt av masseskytinger

 6. VERDEN

  Journalist funnet voldtatt og drept i en park i Bulgaria