Verden

Fire pågrepet for snikfilming av 1600 hotellgjester i Sør-Korea

Sørkoreansk politi har pågrepet fire personer som er mistenkt for å ha snikfilmet 1600 hotellgjester og lagt ut materialet på nett.

En sørkoreansk etterforsker demonstrerer et spionkamera installert i en hårføner, mens bildet fra kameraet vises på skjermen i bakgrunnen. Politiet i landet har pågrepet fire personer for å ha installert slike kameraer på hotellrom og lagt ut bildene på en nettside. Foto: Yun Dong-jin / AP / NTB scanpix

 • NTB

De små spionkameraene var ifølge politiet plassert i TV-dekodere, hårfønere og stikkontakter i 42 rom i 30 hoteller i landet.

De fire skal ha tjent rundt 7 millioner won, rundt 52.000 kroner, på å poste eller streame opptakene på en nettside de opprettet mot slutten av fjoråret.

Blir de dømt, kan de to hovedmistenkte risikere opptil syv års fengsel, ifølge sørkoreansk politi. En av dem skal ha installert kameraene etter å ha sjekket inn på hotellene som gjest. Den andre skal ha satt opp og styrt nettsiden, som nå er stengt.

De øvrige to som er siktet i saken, skal ha kjøpt inn spionkameraer eller ha finansiert nettsiden.

Ulovlig distribusjon av bilder fra skjulte kameraer er et vedvarende problem i Sør-Korea. Tusenvis av kvinner deltok i fjor i flere demonstrasjoner i Seoul med krav om skjerpede tiltak mot fenomenet.

Ifølge politiet er det første gang det blir gjort pågripelser i Sør-Korea for strømming av hotellgjesters privatliv via en nettside basert i utlandet.

Les mer om

 1. Sør-Korea
 2. Hotell

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Kina skal ha sendt leger for å behandle Kim Jong-un. Nå går spekulasjonene vilt om hva som feiler ham.

 2. VERDEN

  For to år siden åpnet landene forsoningssenter. Nå har Kim sprengt det i luften.

 3. VERDEN

  Nord-Korea skal ha avfyrt to raketter

 4. VERDEN

  Trump forklarer hvorfor han går med kontanter i baklommen

 5. VERDEN

  Sør-Korea: Nord-Korea testet ny rakett

 6. VERDEN

  28 personer kan ha omkommet etter kollisjon med Viking-cruiseskip i Budapest