Verden

Trump vurderer å bryte med lang tradisjon

President Donald Trump vurderer å tale til Det republikanske partiets landsmøte fra Det hvite hus. Det vil være et klart brudd med tradisjonen.

President Donald Trump vurderer i bruke Det hvite hus som arena når han takker for Det republikanske partiets tillit og sier ja til å stille til gjenvalg. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB-AP

Amerikanske presidenter har aldri tidligere brukt Det hvite hus eller andre offentlige bygninger i partipolitiske sammenhenger.

Republikanerne skal etter planen holde landsmøte fra 24. til 27. august, men som følge av koronapandemien kommer presidenten neppe til å være på plass.

Det er også uklart hvor og hvordan landsmøtet skal avholdes. Det skulle ha vært holdt i Charlotte i North Carolina, men dette ble endret da Trump røk uklar med delstatens demokratiske guvernør om koronarestriksjoner.

Deretter ble landsmøtet flyttet til Jacksonville i Florida, til jubel fra delstatens republikanske guvernør. Nå har smittespredningen imidlertid skutt fart i Florida, og arrangementet er avlyst.

Uansett hvor landsmøtet blir holdt, vurderer Trump nå å holde seg unna og i stedet takke for partiets tillit og renominasjonen som presidentkandidat i en videooverført tale fra Det hvite hus.

– Det er enkelt, og jeg syns at det er en nydelig setting. Det er absolutt ett av alternativene, sier presidenten til Fox News.

Les også

  1. Biden reiser ikke til demokratenes landsmøte