Verden

Trump kaster om på valgkampapparatet

Brad Parscale (bildet) byttes ut som leder for Donald Trumps valgkampapparat. Inn kommer Bill Stepien, en veteran i det republikanske partiet. Foto: Paul Sancya / AP / NTB scanpix

Mens oppslutningen synker, gjør president Donald Trump endringer i ledelsen av valgkampapparatet. Brad Parscale erstattes med partiveteranen Bill Stepien.

  • NTB
  • Mone Celin Skrede
    Journalist

Forholdet mellom Trump og Parscale har vært anstrengt siden slutten av juni. Da sørget en kampanje via det sosiale mediet Tiktok for mange tomme seter under presidentens folkemøte i Tulsa i Oklahoma.

Trump kunngjorde utskiftingen på Facebook sent onsdag kveld.

– Jeg er glad for å kunne fortelle at Bill Stepien er blitt forfremmet til leder for Trump-kampanjen. Brad Parscale, som har vært hos meg lenge og har ledet vår enestående digitale strategi, kommer til å fortsette i rollen som seniorrådgiver for valgkampapparatet, melder Trump.

Før folkemøtet i Tulsa informerte Parscale om at det hadde kommet inn over én million forespørsler om billetter. Det viste seg imidlertid at 51 år gamle Mary Jo Laupp fra Iowa hadde oppfordret folk via Tiktok til å skaffe seg en av de mange tusen gratisbillettene til arrangementet, men til ikke å møte opp. Ifølge det lokale brannvesenet var det bare 6200 personer i salen, mindre enn halvfullt.

Trolig kilde til smittebølge

I ettertid har folkemøtet i Tulsa trolig ført til en smittebølge i Oklahoma.

– Vi har nå det høyeste antall smittede, og dere vet at det var flere store arrangementer i de siste ukene som høyst sannsynlig har bidratt til det, sier Bruce Dart, helsedirektør i Tulsa.

Trumps stab krevde at alle måtte undertegne en erklæring om at de var på møtet under eget ansvar og ikke ville saksøke kampanjen om de ble syke av koronaviruset.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump