Verden

Gjengleder i Brasil forsøkte å rømme fra fengselet utkledd som en tenåringsjente

Den brasilianske gjenglederen Clauvino da Silva forsøkte lørdag å rømme fra fengselet han holdes i, utkledd som sin egen datter.

Dette bildet som er offentliggjort av politiet viser T-skjorten, parykken og masken gjenglederen brukte da han forsøkte å rømme fra fengselet. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP / NTB scanpix

 • NTB

Iført en silikonmaske, en lang mørkhåret parykk, briller, stramme bukser, BH og en rosa T-skjorte forsøkte den 42 år gamle mannen å forlate fengselet Gericinó vest i Rio de Janeiro, skriver The Guardian.

Den 42 år gamle gjenglederen kledde seg ut som en tenåringsjente i forsøket på å rømme fra fengselet. Hans nervøse væremåte gjorde at han ble oppdaget. Foto: Rio de Janeiro Penitentiary Administration Secretariat via AP / NTB scanpix

I en uttalelse søndag sier politiet at han til slutt ble oppdaget fordi han oppførte seg nervøst.

Rømningsforsøket skal ha skjedd samtidig som hans 19 år gamle datter besøkte ham i fengslet, og politiet tror at han planla å la henne bli igjen der. De undersøker nå om datteren var med på stuntet. Ifølge New York Post undersøkes det også om en annen kvinne som er gravid og derfor ikke ble kroppsvisitert, var personen som smuglet kostymet inn.

Den dømte narkotikalangeren var en av lederne for Red Command, en av Rios mektigste kriminelle gjenger som kontrollerte store deler av narkotikahandelen.

Etter rømningsforsøket er 42-åringen overført til et høysikkerhetsfengsel hvor han også vil få disiplinærstraff, ifølge lokale myndigheter.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Brasil
 2. Rio de Janeiro
 3. Gjengkriminalitet

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Brasiliansk gjengleder funnet død etter fluktforsøk

 2. NORGE

  Rømningsforsøket i Kristiansand: – Kunne fått et tragisk utfall

 3. NORGE

  25-åring dømt for sjalusidrap i Oslo

 4. VERDEN

  Britisk familie druknet på spansk feriested

 5. VERDEN

  De tre tenåringssøstrene drepte faren med kniv og hammer. Nå skaper tiltalen protester og demonstrasjoner i Russland.

 6. NORGE

  Mann (47) dømt til syv års fengsel for drapsforsøk på 18-åring