Verden

43 drept i droneangrep i Libya

Opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans mektige LNA-milits anklages for å stå bak angrepet som kostet minst 43 mennesker livet i Murzuq sør i Libya søndag. Foto: AP / NTB scanpix

43 mennesker er drept og over 60 såret i et droneangrep i Murzuq sør i Libya. Opprørsgeneralen Khalifa Haftar og hans LNA-milits anklages for å stå bak.

  • NTB

Angrepet var ifølge en talsmann for lokale myndigheter rettet mot en bygning i Qalaa-distriktet, der rundt 200 lokale politikere og ledere var samlet for å diskutere stridsspørsmål.

– 42 ble drept og over 60 ble såret, 30 av dem kritisk, forteller Ibrahim Omar.

– Det var verken væpnede eller ettersøkte mennesker blant dem. Haftar bombet ubevæpnede sivile, sier han.

Blant de drepte var det tre eller fire barn, opplyser helsearbeidere i Murzuq.

Hevn

Ifølge Rahma Abu Bakr, som representerer Murzuq i Libyas nasjonalforsamling, var angrepet trolig hevn for at Tubu-stammen kjempet imot da Haftars styrker inntok byen tidligere i år.

Haftar hevdet i februar å ha tatt kontroll over hele det sørlige Libya, men har møtt lokal motstand flere steder. Siden slutten av april har LNA-militsen også forsøkt å innta hovedstaden Tripoli, men uten å lykkes.

I juli ble minst 53 mennesker drept i et LNA-angrep mot en interneringsleir for flyktninger og migranter i Tajoura i utkanten av Tripoli.

Benekter

LNA bekrefter at det ble gjennomført et luftangrep i Murzuq søndag kveld, men benekter at sivile ble rammet, melder Reuters. Gruppen har også nektet for å ha noe med angrepet på migrantleiren i juli å gjøre.

Libya har vært preget av kaos og anarki siden opprørere med luftstøtte fra Norge og andre NATO-land i 2011 styrtet Muammar Gaddafis regime. En rekke militsgrupper har siden kjempet om makten i landet.

Nesten 1.100 mennesker er drept og over 5.700 er såret siden Haftar innledet sitt stormløp mot Tripoli i april, og over 100.000 sivile er drevet på flukt fra sine hjem, ifølge FN.

Les også

  1. Libyas kystvakt sender migranter til bombet interneringsleir

  2. 150 mennesker fryktes omkommet i Middelhavet