Verden

Innenriksministeren tordner etter at politifolk ble angrepet i London

To politifolk er blitt angrepet i London. Hendelsen ble filmet og har vekket skarpe reaksjoner fra blant andre innenriksministeren og byens borgermester.

En av de som angrep politimennene hadde baseballkølle. Foto: Politiet i Hackney.

 • NTB

Videoer lagt ut i sosiale medier viser en politimann som blir presset mot bakken og sparket, før en kvinnelig betjent griper inn. Deretter følger en krangel mellom de to politifolkene og en gruppe menn, melder flere medier, blant annet CNN.

Politifolkene fikk bare mindre skader. London-politiet opplyser torsdag at to menn på henholdsvis 20 og 38 år er pågrepet, mistenkt for å ha overfalt politiet.

Innenriksminister Priti Patel omtaler angrepet som kvalmende, sjokkerende og skammelig. Det kommer i kjølvannet av omfattende demonstrasjoner mot rasisme og politivold i kjølvannet av George Floyd-saken i USA. De fleste i Storbritannia har vært fredelige, men det har også vært enkelte sammenstøt mellom aktivister og politi.

Politiet opplyser til CNN at hendelsen begynte med at to tjenestemenn på patrulje ble oppsøkt av personer som sa de hadde blitt angrepet og pekte ut dem som skal ha stått bak.

– Det ble et basketak da en av mennene satte seg til motverge. Et antall andre personer ble involvert da tjenestemannen havnet i bakken, legger de til.

Les mer om

 1. Politivold
 2. London

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  75 år gammel mann alvorlig skadet etter å ha blitt dyttet i bakken av to politibetjenter. Episoden stemples som «skammelig».

 2. VERDEN
  Publisert:

  Fem døde og 15 såret etter terrorangrep i Wien. Gjerningsperson hadde IS-sympatier.

 3. VERDEN
  Publisert:

  Politiet i London ville stoppe gatefest: Over 22 politifolk ble skadet. Flere politibiler ødelagt.

 4. VERDEN
  Publisert:

  Sterke reaksjoner etter at politiet dyttet eldre mann i USA – 57 forlot enheten i protest

 5. VERDEN
  Publisert:

  Ridende politi mot demonstranter

 6. VERDEN
  Publisert:

  BBC: Mannen som er siktet for knivangrep der tre ble drept var kjent av MI5