Verden

Dansk klesmilliardær mistet tre barn i terrorangrepet på Sri Lanka

De tre danskene som ble drept på Sri Lanka var søsken, og barn av Danmarks rikeste mann.

  • Miriam Lund Knapstad
    Miriam Lund Knapstad
    Journalist

Det bekrefter kommunikasjonssjef i Bestseller, Jesper Stubkier, overfor danske medier, blant annet Ekstra Bladet, TV2 og B.T.

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen og hans kone Anne Holch feiret påskeferien på Sri Lanka. Ekteparet mistet tre av sine fire barn i bombeangrepene som så langt har krevd 290 liv.

– Vi ber dere respektere privatlivets fred, og vi har derfor ingen ytterligere kommentar, sier Stubkier til danske medier.

Ifølge Ekstra Bladet har barna vært skjermet fra offentligheten gjennom hele oppveksten – ikke engang alderen deres har fremkommet i mediene.

Holch Povlsen er kåret til Danmarks rikeste mann av Bloomberg. Familien var på ferie i landet da det søndag ble gjennomført åtte angrep. Seks av dem mot kirker og luksushoteller.

Overtok som 28-åring

Anders Holch Povlsen er født i 1972 og administrerende direktør og eneeier av familieselskapet Bestseller, som han arvet fra foreldrene i en alder av 28 år. Selskapet står bak klesmerker som Vero Moda, Only og Jack & Jones, samt Normal-kjeden. Holch Povlsen har også aksjer i andre store selskaper som Zalando og Asos.

Selskapet har vokst ut fra en liten butikk startet i Ringkøbing i 1975. Holch Povlsen slo seg tidlig opp i Kina, der Vero Moda og Only har rundt 10 prosent av markedet.

Formuen hans er beregnet til 41,6 milliarder kroner.

Les også

Tre danske ofre. Statsministeren uttrykte din dypeste medfølelse.

Amerikanere, briter og nederlendere døde

Minst 35 utenlandske turister skal være drept i angrepene. De danske barna er tre av disse.

Utenriksdepartementet opplyser til Aftenposten mandag at det ikke er noen indikasjoner på at nordmenn er blant de drepte eller skadede.

Den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo opplyste søndag kveld at flere amerikanske statsborgere er blant ofrene.

Den nederlandske utenriksministeren har bekreftet at en nederlender er blant de døde, og Australias statsminister Scott Morrison har bekreftet at to australiere døde i terroren.

Britisk UD bekreftet mandag at åtte briter er døde. To av disse hadde også amerikansk statsborgerskap. Mandag skriver BBC at seks av de døde er fra India. Det er også bekreftet to døde fra Tyrkia.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om norske dødsofre.

I en uttalelse gitt av Sri Lankas utenriksminister natt til i går skal ni utenlandske turister være rapportert savnet. Blant de sårede er 19 utenlandske statsborgere, ifølge News First.

Les mer om

  1. Terrorangrepet på Sri Lanka
  2. Sri Lanka
  3. Terror