Mann pågrepet for angrep på spillerbuss i Dortmund

En 28-åring er pågrepet, siktet for å ha utført bombeangrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss. Tysk politi tror motivet for attentatet var økonomisk.

Slik så bussen til Borussia Dortmund ut etter eksplosjonen.
  • NTB

Mannen ble pågrepet i en politiaksjon Tübingen-området i delstaten Baden-Württemberg sørvest i Tyskland tidlig fredag morgen, opplyser føderal påtalemyndighet.

28-åringen har både tysk og russisk statsborgerskap.

Angrepet skjedde tirsdag kveld i påsken. En spiller og en politimann ble såret da tre sprengladninger gikk av 11. april mot spillerbussen til det tyske Bundesliga-laget. Spillerne var på vei til stadion for å spille en Champions League-kamp mot AS Monaco.

Nyhetsbyrået DPA skriver at den mistenkte gjerningsmannen ikke antas å være ekstremist, som det tidlig ble spekulert i.

Spekulerte i aksjer

28-åringen mistenkes for å ha hatt økonomiske motiver for angrepet, og skal ha spekulert i at Dortmunds aksjeverdi ville falle kraftig etter angrepet. Han skal ha bodd på samme hotell som Dortmunds spillere dagen de ble angrepet og skal, ifølge avisa Bild.

Aksjespekulasjonen foregikk ved at han kjøpte salgsopsjoner for 78.000 euro i Borussia Dortmund-aksjer, opplyser påtalemyndigheten fredag morgen. Opsjonene ville latt ham selge 15.000 aksjer til en forhåndsbestemt pris, noe som kunne gitt ham en betydelig profitt dersom aksjeverdien hadde falt i mellomtiden, heter det.

– Et betydelig prisfall kunne vært ventet, dersom en spiller hadde blitt alvorlig skadd eller drept i angrepet, påpeker påtalemyndigheten.

Aksjekursen falt fra 5,738 euro til 5,421 på det laveste. Dette var en midertidig nedgang, men etter at aksjekursen kom seg, falt den igjen etter at laget ikke kom seg videre i Champions League.

Spillerne håper på full oppklaring

Klubbledelsen og spillerne i Borussia Dortmund uttrykker lettelse og takknemlighet etter pågripelsen av en mistenkt for bombeattentatet mot spillerbussen.

– Vi håper å få vite den virkelige bakgrunnen for angrepet. For alle som satt i bussen vil denne informasjonen være viktig og lette den videre bearbeidingen av opplevelsen, sier lagkaptein Marcel Schmelzer i en uttalelse på klubbens nettsted.