Verden

SAS og Star Tour innstiller avganger til Tyrkia

Pakkereiseselskapet Star Tour innstiller avganger til Tyrkia lørdag. Også SAS innstiller to avganger fra Oslo og København.

Personer samlet seg foran et militærkjøretøy ved den internasjonale flyplassen i Istanbul.
  • Arild Færaas
  • NTB

– Det er tatt beslutning om å innstille to flyginger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag. SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

Norwegian-fly tok av mot Tyrkia

Da NTB var i kontakt med Norwegian like før klokka 2 natt til lørdag var det ikke tatt noen beslutning om deres flyginger til Tyrkia lørdag.

– Situasjonen er veldig uklar, og jeg kan ennå ikke si noe om flygingene vil bli påvirket, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian.

Ifølge nettsidene til Oslo Lufthavn gikk flyet til Antalya i Tyrkia klokken 6 i dag som planlagt.

Flyselskapet har etter planen to flyvinger til Antalya lørdag, en fra Oslo klokka 6 og en annen fra Trondheim klokka 15. Mannion opplyser at Norwegians sikkerhetsavdeling følger situasjonen tett og vil gi passasjerer beskjed direkte så fort som mulig hvis det blir endringer.

Star Tour har nesten 1000 gjester i Tyrkia

Også turoperatørene er i beredskap for sine turister i Tyrkia etter kuppforsøket i landet.

– Vi innstiller våre avganger til Tyrkia lørdag. Våre kunder informeres direkte, og vi følger med på situasjonen, sier talsperson Nora Aspengren i Star Tour til E24 etter at UD frarådet reiser til Tyrkia fredag kveld.

Star Tour har totalt 997 gjester i Tyrkia og alle får beskjed direkte fra selskapet. Apollo har sendt ut tekstmelding til 60 turister som var på vei til Antalya i morgen om at deres reise er innstilt, opplyser medarbeider Lisa Kjergaard.

Også Ving og Tyrkiareiser har innstilt sine reiser i dag.

Fraråder reiser

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige og ber nordmenn i Tyrkia registrere seg på: reiseregistrering.no. “For reisespørsmål kontakt flyselskap. Ved behov for akutt bistand ring: 2395 2395», skriver UD på Twitter.

Det oppdaterte reiserådet kom sent fredag kveld. I tillegg oppfordres reisende i Tyrkia til å følge med på utviklingen og nyheter. UD har satt krisestab og jobber sammen med ambassaden i Ankara for å få oversikt over situasjonen.

– Situasjonen er svært uoversiktlig, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB fredag kveld.

  • Få med deg siste nytt fra kuppforsøket i Tyrkia her:

DIREKTEBLOGG: Kuppforsøk i Tyrkia

Dette vet vi, og dette vet vi ikke om kuppforsøket i Tyrkia

Fire grunner til at situasjonen i Tyrkia er svært ustabil

Ola Storeng: Kuppforsøket i Tyrkia er et politisk jordskjelv

Les mer om

  1. Kuppforsøk i Tyrkia
  2. Tyrkia