Frankrike: EgyptAir-styrt etterforskes ikke som terror

Det finnes så langt ingen bevis som kan knytte EgyptAir-flystyrten til terrorisme, slår fransk påtalemyndighet fast.

66 mennesker var om bord i Airbus-flyet på vei fra Paris til Kairo da det styrtet i Middelhavet 19. mai.

Granskingen startet mandag og anses som etterforskning av en ulykke, ikke en terrorhandling, sier påtalemyndighetens talsperson Agnes Thibault-Lecuivre.

Hun legger til at myndighetene «på ingen måte» favoriserer noen teori om at flyet styrtet som følge av en bevisst handling.

Les også

Begge de svarte boksene fra EgyptAir-flyet funnet

Beslutningen om å åpne granskningen nå er basert på bevis som er samlet inn så langt, sa hun videre, uten å utdype noe mer.

Det franskproduserte Airbus-flyet var på vei fra Paris til Kairo da det styrtet i Middelhavet 19. mai med 66 mennesker om bord.

Letemannskaper har funnet flyets to såkalte svarte bokser – taleregistratoren og ferdskriveren. Boksene ble hentet i land av egyptiske myndigheter. Der ble det gjort resultatløse forsøk på å hente ut informasjon fra boksene. De betydelig skadde boksene ble deretter sendt til Frankrike mandag, der teknikere skal forsøke å reparere boksene og hente ut dataopplysningene.

Årsaken til flystyrten er ukjent. Flygerne sendte ikke ut nødsignaler, og ingen har påtatt seg ansvar for å ha stått bak flystyrten. (©NTB)