Verden

Argentinerne skulle feire 30-årsjubileum. Nå er fem drept og én på sykehus etter terrorangrepet i New York.

Ett av ofrene skal ha betalt turen for flere av sine tidligere klassekamerater for å feire sammen i New York.

Fra venstre: Hernán Diego Mendoza, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij, Hernán Ferruchi og Diego Enrique Angelini.
 • Eirik Husøy
  Eirik Husøy
  Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Fem av de åtte drepte, rammet av Sayfullo Habibullaevic Saipovs grufulle handlinger, var argentinske turister. Det bekrefter argentinske myndigheter.

Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij og Hernán Ferruchi hadde reist til New York for å feire at det var 30 år siden de ble uteksaminert fra Colegio Politécnico de Rosario i 1987.

Alle fem kommer fra byen Rosario i provinsen Santa Fe i Argentina, rundt 30 mil nord for Buenos Aires. De skal ha reist fra Argentina lørdag og oppholdt seg i New York siden da.

 • LES OGSÅ: Dette vet vi om terrorangrepet i New York.

I tillegg er Martín Ludovio Marro, en sjette person fra samme vennegruppe på totalt ti personer, blant de 11 som er skadet etter terrorangrepet. Han skal ha bodd i New York, skriver den argentinske avisen Diario Popular.

Han er blitt behandlet ved Presbyterian Hospital of Manhattan og skal være utenfor livsfare.

Flere medier skriver at det ene offeret, forretningsmannen Ariel Erlij, hadde betalt for flere av sine tidligere klassekamerater for at de skulle kunne bli med på turen til New York.

I tiden før angrepet hadde de leid sykler og syklet rundt i byen. Da angrepet inntraff, skal de ha gått langs sykkelveien, skriver New York Post.

– Dypt beveget av de tragiske dødsfallene i New York i ettermiddag. Vi er tilgjengelige for familiene til de argentinske ofrene, skriver den argentinske presidenten Mauricio Macri på Twitter.

I tillegg til de fem argentinerne er én av de drepte, og tre av de skadde, fra Belgia. Nasjonaliteten til de to siste som mistet livet, er ennå ikke offentliggjort.

Les også

 1. LES OGSÅ: Åtte personer drept i New York i det borgermesteren kaller en feig terrorhandling

 2. LES OGSÅ: I går kom terroren tilbake til Ground Zero. Newyorkerne reagerte med å trosse frykten.

 3. LES OGSÅ: – Vi hørte smell utenfor. Fra vinduet så vi at brannvesenet hentet en skadet person ut fra den bulkede skolebussen.

Les mer om

 1. Argentina
 2. USA
 3. Terror
 4. New York City