Verden

UNICEF: - Flyktningbarn presses ut i arbeid

Barn på flukt presses inn i barnearbeid på grunn av situasjonen de befinner seg i, viser en ny rapport fra UNICEF og Redd Barna.

I tre av fire spurte familier inne i Syria bidrar barna til familiens inntekt, viser rapporten «Small hands heavy burden».
  • Ntb

I tre av fire spurte familier inne i Syria bidrar barna til familiens inntekt, viser rapporten «Small hands heavy burden».

Arbeidet tar barndommen fra barna, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge.

— Barnearbeidere blir også fratatt muligheten til å gå på skole og utvikle seg slik at de kan skape et bedre liv for seg og sin familie. Med andre ord blir fremtiden tatt fra dem, sier han.

UNICEFs direktør for Midtøsten, Peter Salama, forteller at barn ofte jobber lange dager under farlige og skadelige forhold og får lite betalt.

Rapporten fra FN-organisasjonen viser at nesten halvparten av barna på flukt er med på å brødfø familien i Jordan. I Libanon er det rapporter om barn helt ned i seks år som er barnearbeidere.

— De mest sårbare av alle barnearbeiderne er barn som er involvert i væpnet konflikt, seksuell utnyttelse og ulovlige aktiviteter som tigging og trafficking, slås det fast i rapporten.