Verden

Darlene Horton (64) ble stukket ihjel bare timer før hun skulle fly hjem til USA

Darlene Horton (64) var bare noen få timer unna å fly hjem til Tallahassee i Florida, da hun ble drept av en norsk-somalisk knivmann i London.

Amerikanske Darlene Horton ble drept av den norsk-somaliske knivmannen i London. Fem andre ble skadet i angrepet. Met Police, London

 • Jan Gunnar Furuly

Politiet i London offentliggjorde torsdag kveld identiteten til kvinnen som døde i knivangrepet ved Russell Square. De publiserte også et bilde av den amerikanske statsborgeren.

Horton var gift med psykologiprofessoren Richard Wagner fra Florida State University, og fulgte mannen mens han underviste på sommerklasser i London.

 • Les også: Antatt gjerningsmann i London er norsk statsborger

Var død da politiet ankom

Ifølge politiet var Horton død da politi og ambulansepersonell kom til åstedet.

En av de knivstukne, en britisk mann, er fortsatt på sykehus. Han har fått stikk i mageregionen, og tilstanden beskrives som kritisk, men stabil.

Ifølge den lokale TV-stasjonen WCTV uttrykker ledelsen ved Florida State University sorg og sjokk over dødsfallet.

Direktør for universitetets internasjonale program, James Pitts, hadde studentene for sommerprogrammet i London allerede forlatt studiene, og ingen av dem var involvert i hendelsen.

– Det finnes ingen ord som er dekkende for vår sorg over denne forferdelige tragedien, sier Florida State University’s president, John Thrasher til TV-kanalen.

Fire skrevet ut fra sykehuset

– Vi er sjokkert over at så meningsløs vold har rammet vår egen universitetsfamilie, og vi vil gjøre alt i vår makt til å assistere professor Wagner og hans nære, så vel som hans venner og kolleger ved det psykologiske fakultetet, som er i sorg, legger Trasher til.

Fire av dem som ble skadet i knivstikkingen er nå utskrevet fra sykehuset. Ifølge London-politiet er de en mannlig amerikaner som ble stukket i brystet, en kvinnelig australsk borger som fikk stikk i ryggen, en mannlig australier som fikk stikk i brystet og en kvinnelig israeler som ble stukket i overarmen.

Israelske Yovel Levkowski (18) bekrefter overfor pressen i hjemlandet at hun fikk skadene da hun grep inn og forsøkte å redde den amerikanske kvinnen. Hun hadde spist middag med sin bestefar da hun ble øyenvitne til angrepet.

– Kvinnen som sto ved siden av meg døde foran øynene mine, forteller hun, ifølge den britiske avisen Daily Mirror.

Hun trodde først det var snakk om et terrorangrep.

Mannen har tilknytning til Norge

Kripos skriver i enpressemelding at den pågrepne i London er en 19 år gammel norsk statsborger som utvandret fra Norge i 2002.

Til Aftenposten forteller Kripos at han ikke har hatt registrert bolig i Norge siden 2002, men at han fremdeles er registrert norsk statsborger. Kripos ville ikke si om han da flyttet med familien.

Politiet i London uttaler at det ikke er noen tegn til at 19-åringen skal ha blitt radikalisert. De omtaler angrepet som et soloangrep av norsk-somalieren.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. London
 2. Politiet
 3. Vold
 4. Sykehus

Relevante artikler

 1. NORGE

  Antatt gjerningsmann i London-angrep er norsk statsborger

 2. VERDEN

  Norsk statsborger innrømmer å ha drept amerikansk turist i London

 3. VERDEN

  Drapssiktet 19-åring forblir varetektsfengslet

 4. VERDEN

  Mann skutt og drept av politiet etter «terrorrelatert» knivstikking

 5. VERDEN

  Knivangriper i London nylig løslatt etter terrordom

 6. VERDEN

  En tredjedel av massemordere er psykisk syke