Verden

Et siste forsøk: Vil doble leteområdet etter MH370

Det er over ett år siden Malaysia Airlines MH370 forsvant, og myndighetene er desperate etter å gi de pårørende svar. Nå kan leteområdet bli doblet.

Myndighetene gir ikke opp. Dersom de ikke finner vrakrester etter MH370 innen utgangen av mai, vil de utvide leteområdet til det dobbelte.
  • Nina Selbo Torset
    Nina Selbo Torset
    Journalist

Malaysia Airlines MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i fjor. I alt 239 personer var om bord i flyet, men ingen av dem er funnet.

Passasjerene og besetningsmedlemmene er formelt erklært døde, og det antas at flyet har sunket til bunns i Indiahavet. Letemannskaper har det siste året søkt etter vrakrester og omkomne i et område på 60.000 kvadratkilometer — uten hell.

Les også Aftenpostens artikkel ett år etter forsvinningen:

Les også

Ni teorier om MH370s forsvinning

Vil utvide leteområdet

Hittil er om lag 60 prosent av leteområdet gjennomsøkt. Etter planen skal hele området være dekket innen utgangen av neste måned.

Kartet viser de mulige rutene som MH370 kan ha tatt.

Torsdag denne uken møttes representanter fra malaysiske, australske og kinesiske myndigheter i Kuala Lumpur. De kom da med en beskjed til de pårørende: Dersom det nåværende søket blir resultatløst, vil leteområdet etter det savnede flyet bli doblet.

Prislapp: 39 millioner dollar

I så fall utvides leteområdet til 120.000 kvadratkilometer. Søket vil trolig pågå i ytterligere ett år. Det utvidede området er det størst tenkelige området ekspertene mener flyvraket kan befinne seg i.

Leteområdet vil da dekke 95 prosent av flyruten, ifølge myndighetene. «Fase to» av søket vil koste nærmere 39 millioner dollar. Malaysia og Australia dekker kostnadene.

Les også

  1. MH 370-passasjerers familier får erstatning

  2. Alle om bord på MH370 formelt erklært døde